Modeontwerper Addy van den Krommenacker ontworp bedrijfskleding medewerkers JBZ

0
2697
Ontvangstmedewerkers ziekenhuis showen nieuwe kleding

De internationaal bekende Bossche modeontwerper Addy van den Krommenacker heeft de kleding ontworpen voor medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het gaat hierbij om ongeveer 250 medewerkers met een ontvangstfunctie zoals receptionistes, medisch secretaresses en hostesses. Enkele medewerkers toonden de nieuwe outfits donderdag 6 juli aan hun collega’s tijdens een geïmproviseerde ‘modeshow’ in het ziekenhuis.

De medewerkers droegen voorheen ook een jasje waardoor zij herkenbaar zijn voor patiënten. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil de kleding vervangen en kiezen voor kleding met een meer representatieve uitstraling. Al snel werd het idee geopperd om Van den Krommenacker te benaderen. Hij reageerde enthousiast, heel snel en is vervolgens meermaals in het ziekenhuis geweest om betrokken medewerkers te spreken en werkplekken te bezoeken waar de kleding gedragen gaat worden. “We hebben hele leuke sessies gehad,” zegt Jacqueline Oerlemans, één van de ‘modellen’. “Ik ben er supertrots op om in deze kleding te werken. We hebben hele leuke reacties gehad.”

‘De Tuin der Lusten’

In 2016 kwam Van den Krommenacker met zijn collectie geïnspireerd op ‘De Tuin der Lusten’, het meesterwerk van Jeroen Bosch. Mede om die reden past de nieuwe kleding binnen het door het ziekenhuis beschikbaar gestelde budget.

Addy van den Krommenacker

Addy van den Krommenacker lanceerde in 2002 zijn eerste collectie. In 2007 toonde hij zijn eerste internationale collectie in Rome. Hij ontving diverse internationale prijzen voor zijn ontwerpen en vele sterren dragen zijn creaties op de rode loper. Van den Krommenacker ontwerpt ook voor de Koninklijke familie, waaronder de bruidsjurk van Prinses Carolina Bourbon de Parme.

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Vorig artikelKosten dure medicijnen blijven stijgen
Volgend artikelNVDV campagne: Omarm psoriasis #OmarmPsoriasis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.