Oproep Europese geneesmiddelensector aan Brexit onderhandelaars

0
686

De Europese farmaceutische en medische life sciences sector roepen vandaag in een gezamenlijke brief de Brexit onderhandelaars op om de samenwerking op het gebied van medicijnen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk te bewaken.

In de brief aan Michel Barnier (de Brexit onderhandelaar namens de EU) en David Davis (de Britse staatssecretaris namens het Verenigd Koninkrijk) onderstreept de Europese geneesmiddelensector het belang van de samenwerking tussen de EU en Verenigd Koninkrijk op het gebied van medicijnen. De afzenders pleiten ervoor dit belangrijke onderwerp mee te nemen in de onderhandelingen over de nieuwe relatie tussen de EU en het VK.

Een van de ondertekenende partijen is de EFPIA, de Europese branchevereniging waarvan de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen lid is.

Bron: VIG

 

Vorig artikelPalbociclib in basispakket na succesvolle prijsonderhandelingen
Volgend artikelInnovatieve biotech coating ter voorkoming van bacteriële infecties
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.