Certificaat voor kwaliteit en veiligheid medische technologie in ZGT

Array

ZGT heeft opnieuw het QMT certificaat toegekend gekregen voor de kwaliteit en veiligheid van 29 medische technologieën. Kwaliteit en veiligheid heeft de hoogste prioriteit in de zorg voor onze patiënten en dit certificaat maakt dat zowel intern als extern inzichtelijk. “Medische technologie heeft een prominente rol in de zorgverlening. Betrouwbare medische technologie is een onmisbare schakel bij het veilig en kwalitatief goed kunnen behandelen en diagnosticeren van patiënten, “ aldus Michaël Lansbergen, manager zorgtechnologie in ZGT.

QMT kwaliteitscertificaat

QMT staat voor Quality for Medical Technology. Het is een kwaliteitssysteem voor het borgen van veilig werken met medische technologie en complexe installaties in de zorg. In ZGT is dit systeem verder ontwikkeld tot een praktisch en integraal risicomanagementsysteem. Het doel van QMT is de kwaliteit en veiligheid in het ziekenhuis inzichtelijk te maken voor patiënten en medewerkers volgens nationaal en internationaal erkende normen.

De audit

Deze audit was zowel een hercertificering van bestaande kwaliteitskeurmerken als ook ter verkrijging van een nieuw certificaat voor sterilisatietechnologie. Daarnaast is er een volledig en correct gebruik aangetoond van o.a. interne kwaliteitsinformatie en het sturen en borgen van verbetermaatregelen. Deze certificatie vindt iedere vijf jaar plaats met jaarlijkse controleaudits. Michaël Lansbergen: “Ik denk dat we met elkaar heel trots mogen zijn op dit resultaat en het vele werk dat vanuit de hele organisatie is verzet om kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van medische technologie, installaties, ICT en hulpmiddelen blijvend te borgen.”

Al in 2004 heeft ZGT het QMT ingevoerd met als doel de kwaliteit en veiligheid in het ziekenhuis inzichtelijk te maken voor patiënten en medewerkers.

Bron: ZGT

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen