Geleidelijnen voor slechtzienden in Rotterdam Centrum afgerond

0
1503

Welzijnsorganisatie Wmo radar heeft in samenwerking met Stichting Wijkorgaan Stadsdriehoek  de aanleg van geleidelijnen voor blinden en slechtzienden in Rotterdam Centrum afgerond. Gemeente Rotterdam investeerde in de geleidelijnen en startte eerder deze maand met de aanleg. Wmo radar trok de route deze week door naar het ‘Huis van de Wijk’  aan de Kipstraat 37. Hier komen iedere week visueel gehandicapten bijeen om ervaringen en tips te delen. Sinds deze week wijzen de geleidelijnen vanaf de Hoogstraat de weg richting het pand, daarmee is Wmo Radar de eerste welzijnsorganisatie in Rotterdam die bereikbaar is voor écht iedereen. 

Wekelijkse bijeenkomsten

Wanneer je minder of helemaal niets ziet, dan wordt de wereld snel kleiner en ligt sociaal isolement op de loer. Om deze vorm van eenzaamheid te bestrijden zet de stichting ‘Beter Zien Anders Kijken’ netwerkcoaches in voor blinden en slechtzienden. De netwerkcoach is iemand die zelf een visuele beperking heeft en lotgenoten helpt om sociaal actief te blijven. Tijdens wekelijkse bijeenkomsten komen blinden en slechtzienden bijeen in het ‘Huis van de Wijk’ voor lotgenotencontact. Hierdoor vormt Wmo Radar een belangrijke ontmoetingsplaats voor deze groep. De bereikbaarheid van het pand is daarom extra belangrijk.

Huis van de Wijk 

Netwerkcoach Jerrel Volkerts die met zijn stichting ‘Beter Zien Anders Kijken’ gefaciliteerd wordt in het ‘Huis van de Wijk’ van Wmo Radar,  kent als ervaringsdeskundige de noodzaak van geleidelijnen maar al te goed.  “Door een oogaandoening is mijn zicht gereduceerd tot slechts twintig procent. Dat is voor mij  geen reden om niks meer te ondernemen. Ik focus mij liever op de dingen die ik nog wel kan! Daarom zet ik mijn ervaring in en help ik andere blinden en slechtzienden om actief te blijven. We komen iedere vrijdag samen  bij Wmo Radar en delen ervaringen. De geleidelijnen naar het ‘Huis van de Wijk’  zijn erg belangrijk voor ons. Nu worden we netjes tot aan de deur begeleid.” . Gelukkig konden Wmo Radar en Stichting Wijkorgaan Stadsdriehoek gezamenlijk het geld bij elkaar krijgen om de route af te maken.  In het pand zelf waren al eerder geleide lijnen aangebracht en lopen blinden en slechtzienden eenvoudig naar de ruimte waar bijeenkomsten plaatsvinden.

Wmo Radar

Wmo Radar werkt dagelijks aan de nieuwe samenleving; een samenleving waarin we klaarstaan voor elkaar. Door bewoners, bedrijven en organisaties in Rotterdamse wijken aan elkaar te verbinden wordt er een betere omgeving gecreëerd waarin iedereen meetelt, meedoet én van betekenis is.

Bron: www.wmoradar.nl, www.wijkorgaanstadsdriehoek.nl, www.beterzienanderskijken.nl

 

Vorig artikelAfspraken over aanpakken GGZ-wachtlijsten
Volgend artikelAmsterdam op weg naar aidsvrije stad
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.