NZa doet aangifte tegen ggz-instelling van vermeende valsheid in geschrifte

0
984
De Nederlandse Zorgautoriteit heeft aangifte gedaan van vermeende valsheid in geschrifte en/of oplichting door een ggz-instelling. Deze zorgverlener kwam onlangs in het nieuws, omdat zij onder meer yoga, meditatie en massages wilde declareren als onderdeel van een psychiatrische behandeling.

Na de publicatie van een kritisch artikel hierover in een landelijk dagblad verzocht de ggz-instelling de NZa haar te helpen het vertrouwen van zorgverzekeraars terug te winnen door te stellen dat zij correct declareert. De NZa ging niet op dit verzoek in en heeft de instelling per e-mail laten weten niet te bemiddelen.

Vermeende valsheid in geschrifte

De commercieel directeur van de instelling heeft deze e-mail van de NZa vermoedelijk aangepast. Met de aangepaste e-mail lijkt de directeur een factoringsbedrijf ervan te willen overtuigen dat de NZa vindt dat de instelling de regelgeving niet overtreedt. In de originele mail van de NZa komt dat niet aan de orde. Op het moment dat het factoringsbedrijf hierover contact opnam met de NZa, kwam aan het licht dat de inhoud van de e-mail niet overeenkomt met het origineel.

De NZa heeft geen toestemming gegeven om de inhoud van de e-mail aan te passen en die versie te gebruiken als een bericht van de NZa. De NZa staat niet achter de inhoud hiervan en heeft op 22 juni 2017 aangifte gedaan.

 De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beschermt de belangen van de samenleving als het gaat om betaalbare, toegankelijke en goede gezondheidszorg.
Bron: NZa
Vorig artikelZiektelast en kosten van voedseloverdraagbare ziekten in Nederland
Volgend artikelAanwijzing de Clinique Dr. Don beëindigd
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.