Symptomen vergiftiging fipronil

0
13537

 

Fipronil is een chemische stof die vooral gebruikt in bestrijdingsmiddelen. Inslikken en andere blootstelling aan de chemische stof kan leiden tot verschillende symptomen. Het type en de ernst van de symptomen varieert, afhankelijk van de hoeveelheid van de betrokken chemische en de aard van de blootstelling. Fipronil is een ingrediënt in commerciële pesticiden en antivlomiddelen voor katten en honden. Het middel is giftig voor de mens.

Symptomen

Eén van de onmiddellijke symptomen van contact met Fipronil is irritatie van de ogen of huid. Instructies voor het toepassen van de oplossing dient voorzichtig te gebeuren en het middel moet niet de blote huid raken.

Andere symptomen

  • Misselijkheid
  • Duizeligheid
  • Convulsies
  • Zweten
  • Irritatie van de huid
  • Irritatie van de ogen
  • Tremor
  • Onrust

Misselijkheid en braken

Indien ingeslikt, zal Fipronil misselijkheid en braken veroorzaken. Deze reactie kan nuttig zijn op de lange termijn, hoewel onaangename voor de patiënt, maar het toxische agent verdwijnt zo sneller uit het systeem. Net als de andere symptomen van een Fipronil vergiftiging, kunnen deze abdominale symptomen worden gerelateerd aan het middel Zoek medische hulp als u niet zeker weet wat de oorzaak van uw symptomen.

Secundaire symptomen

Fipronil is een neurologische agent die een dodelijke effect heeft op parasieten. Het verstoort de werking van het zenuwstelsel, en doden van parasieten. Er is weliswaar meer affiniteit van de stof voor het zenuwstelsel van insecten neurologie. Het middel kan neurologische symptomen veroorzaken bij de mens. Deze symptomen zijn duizeligheid, zweten en slaperigheid. Medische behandeling is noodzakelijk.

Ernstige symptomen

Ernstige neurologische effecten van een Fipronilvergiftiging omvatten agitatie, tremoren en convulsies. Agitatie kan worden gekenmerkt door extreme emotionele prikkelbaarheid en toeneming van de spanning. Tremor wordt beschreven als spierspasmen veroorzaakt door onvrijwillige schudden van het lichaam. Het kan een voorloper van ernstige vergiftigingsverschijnselen. In alle gevallen moet u onmiddellijk medische hulp zoeken en braken als medische hulp meer dan 15 minuten duurt. Overlijden door een Fipronil vergiftiging is uiterst zeldzaam. Patiënten zullen herstellen na medische behandeling.