Alle zeven Santeon ziekenhuizen beloond met Roze Lintje borstkankerzorg

De borstkankerzorg in alle zeven Santeon ziekenhuizen is beloond met het Roze Lintje van Borstkanker Vereniging Nederland (BVN). BVN kijkt bij het uitreiken van het lintje onder andere naar de samenstelling van het multi disciplinaire team, de wijze van verslaglegging, gedeelde besluitvorming en het aantal operaties per jaar. Dit jaar onderstreept BVN – meer dan voorheen – het belang van de ervaringen van patiënten. Je kunt hier meer over lezen in het overzicht Criteria roze lintje 2017 (verslagjaar 2016).

Santeon onderschrijft dat belang en betrekt patiënten actief bij de verbetering van de zorg in de Santeon ziekenhuizen. Zo zitten borstkankerpatiënten samen met artsen en verpleegkundigen in overleggen waarin mogelijke verbeteringen van zorg besproken worden. Patiënten vertellen hoe zij de geleverde zorg (hebben) ervaren, wat de impact is op hun leven en dat van hun familie, waar ze tegenaan lopen en wat ze anders zouden willen zien. Deze ervaringen nemen de zorgprofessionals mee in de verbetering van de zorg die ze leveren.

Wil je meer weten over het Roze Lintje 2017? Bekijk de site van BVN.

Bron: Santeon

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen