Treant verwelkomt jonge ziekenhuisapothekers

Array

Treant Zorggroep verwelkomde onlangs twee jonge apothekers: Rosalie Moorlag (32) en Jeffrey Engelhart (34). Een welkome en waardevolle aanvulling op een ziekenhuisapotheek die sinds de fusie volop in ontwikkeling is. Engelhart: ‘Want natuurlijk kunnen patiënten van Treant bij opname altijd al rekenen op goede, veilige en betrouwbare medicatie, maar nu we met meer zijn creëren we de ruimte om ons te specialiseren. En dat komt de zorg aan onze patiënten ten goede.’

Meer dan eerst is de ziekenhuisapotheek zichtbaar voor de opgenomen patiënt. De apothekers sluiten aan bij besprekingen van artsen van Intensive Care- en oncologie(kanker)patiënten en bespreken de oudere patiënten die onder behandeling zijn van de geriater. De lijnen zijn korter, waardoor apothekers actief kunnen adviseren en sneller afspraken kunnen maken. Bij opname krijgt de patiënt nu standaard een gesprek met iemand van de apotheek. ‘Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de medicatie die in het ziekenhuis wordt gegeven goed aansluit bij de thuismedicatie. Ook maken we een actueel medicatieoverzicht. Gebaseerd op informatie van de patiënt en zijn of haar eigen apotheek,’ vertelt Moorlag.

Ziekenhuisapotheek

Een patiënt die één of meer nachten in een van de Treant-ziekenhuislocaties (Bethesda, Scheper of Refaja) verblijft, krijgt vrijwel altijd te maken met de ziekenhuisapotheek. Jeffrey Engelhart: ‘Onze patiënten moeten weten dat zij de ziekenhuisapotheek áltijd – en rechtstreeks – mogen benaderen. Wij bouwen aan medebehandelaarschap. Dat wil zeggen dat we proactief bijdragen aan de behandeling van iedere unieke patiënt.’ De apotheken van de drie locaties zijn onlangs gefuseerd tot één. ‘Door de fusie is er veel werk te verrichten op het gebied van harmonisatie, maar het biedt ook kansen. Doordat we met een groter team zijn, krijgen we de ruimte ons te specialiseren. Zo ben ik verantwoordelijk voor de bereiding van de chemo’s’, aldus Engelhart.

Achtergrondinformatie

De ziekenhuisapotheek is er voor patiënten die één of meer nachten in het ziekenhuis verblijven. Ook levert ze bereide medicijnen aan de poliklinische apotheek. Die apotheek is vooral bestemd voor patiënten die de polikliniek bezoeken en dezelfde dag weer naar huis gaan.

 

Fotobijschrift: Treant Zorggroep verwelkomde onlangs twee jonge apothekers: Rosalie Moorlag (32) en Jeffrey Engelhart (34). [Foto: Bianca Verhoef]

Bron: Treant Zorggroep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen