Mediq versterkt thuisbezorgservice door samenwerking met PostNL

0
1514

PostNL gaat bezorgen voor Mediq, een grote speler in medische hulpmiddelen en zorgoplossingen. Het gaat om hulpmiddelen voor diabetes-, continentie-, luchtweg-, stoma- en wondzorg, infuustherapie en medische voeding: enkele miljoenen pakketten per jaar. Door deze samenwerking kan Mediq de thuisbezorgservice optimaliseren en klanten voordelen bieden zoals extra notificatiemogelijkheden, meer zicht op de bezorgstatus en bezorgingoplossingen op maat via koeriersdienst Valid Express.

Liesbeth Kaashoek, Directeur Pakketten en Logistiek, vertelt dat PostNL de afgelopen jaren sterk heeft ingezet op de zorg. “Vanwege de vergrijzing, toenemende zorgvraag en de verplaatsing van ziekenhuiszorg naar huis is er een steeds grotere vraag naar thuislevering van medische hulpmiddelen. Door het aanbieden van verschillende bezorgopties en optionele aflevering in huis bij minder mobiele patiënten, spelen we in op de behoeften van klanten in deze belangrijke groeimarkt. PostNL heeft de ambitie om de dienstverlening aan consumenten ‘over de drempel’ uit te breiden en deze samenwerking is hier een heel mooi voorbeeld van.”

Belangrijke voordelen voor klanten

“Door de samenwerking met PostNL kunnen we onze klanten belangrijke voordelen bieden”, zegt Mediq-directeur Vincent Weijers. “Naast maximale focus op leverbetrouwbaarheid zorgt de samenwerking onder andere voor meer flexibiliteit in de aflevertijden, optioneel gebruik van de PostNL-afhaalpunten en via Valid Express voor een speciaal bezorgnetwerk voor specifieke groepen mensen met aanvullende behoeften voor de bezorging.”

“Mediq Nederland ondersteunt de zorg en behandeling van bijna een miljoen mensen thuis, waardoor zij onder andere minder belast worden met ziekenhuisbezoeken. Mede gezien de prijsdruk in onze markten is het van groot belang om deze zorg en de logistiek zo efficiënt mogelijk te organiseren. Tegelijkertijd willen we de best mogelijke service leveren. In dit licht past ook de samenvoeging van onze magazijnen in één ultramodern distributiecentrum in Bleiswijk. Hierbij optimaliseren we het voorraad- en bestellingenbeheer en verbeteren we de productbeschikbaarheid.”

Strategisch partnership

Mediq heeft de intentie om het partnership met PostNL uit te bouwen, om de bezorgdienstverlening in de toekomst samen nog verder te verbeteren. Mediq Medeco, het bedrijf dat producten en diensten levert aan onder andere ziekenhuizen, zorginstellingen, thuiszorg en eerstelijnspraktijken, maakt sinds juni jl. al gebruik van pakketbezorging door PostNL.

Bron: Mediq

Vorig artikelBetere beschikbaarheid zeldzame medicijnen
Volgend artikelVijf Veni-beurzen voor UM-onderzoekers
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.