MijnGezondheid.net verwelkomt miljoenste gebruiker

Op 17 juli jl. heeft de miljoenste zorggebruiker zichzelf geregistreerd als gebruiker op MijnGezondheid.net. Daarmee is dit het grootste Nederlandse patiëntenportaal in de eerste lijn. Het portaal stelt zorggebruikers in staat om makkelijk in contact te komen met hun zorgverleners en meer regie te nemen over hun eigen gezondheid.

Persoonlijk gezondheidsdossier

MijnGezondheid.net is een persoonlijk gezondheidsdossier en geeft zorggebruikers 24/7 online inzage in het actuele deel van hun medische en medicatiedossier. Daarmee loopt het vooruit op de verplichting voor zorgverleners om per 2020 het dossier elektronisch beschikbaar te maken voor hun patiënten. Het portaal stelt patiënten bovendien in staat om veilig een online consult te doen bij hun huisarts of apotheker, herhaalrecepten aan te vragen, een afspraak te maken en labuitslagen in te zien.

Wie nog eens rustig wil lezen wat de diagnose van de dokter inhoudt of wat een geneesmiddel doet, vindt op het portaal betrouwbare informatie. De inmiddels 1730 innovatieve zorgverleners die het portaal aanbieden aan hun patiënten zien dit als een extra service en mogelijkheid om met hen in contact te komen via een betrouwbare, beveiligde online omgeving.

Meer regie over je gezondheid

De toenemende zorgvraag vereist een actievere rol van burgers. De overheid zet daar sterk op in. MijnGezondheid.net ondersteunt burgers hierbij, zo blijkt uit de reacties van gebruikers: “Het geeft me een overzicht van mijn eigen gezondheid en daardoor meer controle”. Ook kunnen zij veel eenvoudiger en sneller met hun zorgverlener in contact komen, waardoor zij minder tijd kwijt zijn aan het ‘managen’ van hun ziekte. MijnGezondheid.net levert hiermee een bijdrage aan de kwaliteit van leven en een betere toegankelijkheid van de zorg.

Steeds makkelijker

PharmaPartners, het bedrijf achter MijnGezondheid.net, zet zich actief in om de gebruiksvriendelijkheid van eHealth-oplossingen te vergroten en een nog grotere groep zorggebruikers te interesseren. Zo is het portaal recent volledig vernieuwd in samenwerking met zorggebruikers en zorgverleners. Daarbij is het geschikt gemaakt voor tablet en mobiel.

MedGemak

Dit najaar wordt de app MedGemak gelanceerd, waarmee je eenvoudig via je mobiel inzage hebt in je actuele medicatie-overzicht, medicijnen kunt bestellen en een inneemwekker ter beschikking hebt. De app krijgt in de toekomst meer gemaksfuncties van MijnGezondheid.net, zoals een afspraak maken en online consult. Het grote voordeel van de app is dat je kunt inloggen met een 5-cijferige code, nadat je deze eenmalig hebt gekoppeld aan je account op MijnGezondheid.net. Voor het portaal is altijd DigiD met sms-verificatie nodig. Dat zorgt ervoor dat je gegevens veilig zijn, maar vraagt wel wat van de gebruiker. Het is nu al mogelijk om zonder inlog een afspraak te maken met de huisarts. Daar wordt ruim 15.000 keer per maand gebruik van gemaakt.

Integratie met zorgsystemen

Door de vergaande integratie van het patiëntenportaal met het huisartsinformatiesysteem Medicom en het apotheekinformatiesysteem Pharmacom, is de informatie op het portaal altijd up-to-date. Vanuit de gedachte dat patiënten uiteindelijk via één portaal toegang moeten hebben tot al hun zorgverleners en gezondheidsgegevens, is MijnGezondheid.net ontwikkeld op basis van open standaarden. Koppelen met informatiesystemen en zorgtoepassingen van andere leveranciers is hierdoor mogelijk en wordt met verschillende partijen verkend. PharmaPartners neemt deel in landelijke en regionale initiatieven die toewerken naar een Persoonlijke GezondheidsOmgeving voor alle Nederlanders.

Bron: PharmaPartners

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen