‘Wat kun je doen als je pijn hebt? ‘

Nieuw themaboekje over pijn en palliatieve zorg

Pijn komt veel voor bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Het is een van de meest gevreesde klachten. Pijn is niet alleen een lichamelijk ongemak. Pijn kan in het hart zitten en je kunt ook pijn in de ziel hebben. Het themaboekje ‘Wat kun je doen als je pijn hebt? ‘ besteedt aandacht aan verschillende vormen en soorten van pijn en pijnbehandeling. Het laat zien dat je aan pijn meer kunt doen dan je zou denken. Uniek aan dit nieuwste (en dikste)  Pal voor u-themaboekje is dat niet de medische informatie centraal staat, maar wat je er als patiënt, naaste en zorgverlener aan kunt doen. Het themaboekje wordt  landelijk verspreid via de Regionale Netwerken Palliatieve Zorg (www.netwerkpalliatievezorg.nl) en is vanaf 18 september  verkrijgbaar via www.palvooru.nl en www.uitgeverijzezz.nl/webwinkel.

Pal voor u 7: Wanneer is lijden (on)draaglijk?


Op 18 september verschijnt tevens de nieuwe uitgave van Pal voor u-magazine. Het magazine deelt informatie en ervaringen over omgaan met een ongeneeslijke ziekte. Onderwerpen die in de zevende editie aan bod komen zijn o.a.; Wanneer is lijden (on)draaglijk en wat heeft dat met euthanasie te maken?  Mannen en rouw, ze praten nauwelijks maar wat doen ze wel? Snowboardster en al zestien jaar kankerpatiënte Bibian Mentel vertelt hoe ze heeft leren leven met kanker. Hoe kun je wensen vastleggen in je laatste levensfase? Pal voor u-magazine wordt landelijk verspreid via de Regionale Netwerken Palliatieve Zorg.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen