Keurmerk voor maag darm lever (MDL)centrum IJsselland

0
1661

Het maag darm levercentrum van het IJsselland Ziekenhuis is trots op het behaalde HKZ-certificaat ‘Patiëntveiligheid voor Endoscopieafdelingen’. Het MDL centrum, dat jaarlijks meer dan 9000 onderzoeken uitvoert, heeft een toetsing op alle aspecten van patiëntveiligheid doorstaan.

Op de endoscopie afdeling van het MDL centrum vinden alle inwendige maag- en darmonderzoeken plaats. Selma Went, teamleider endoscopie, legt uit: “Met een volume van jaarlijks meer dan 9000 onderzoeken is het van groot belang om oog te houden voor mogelijke risico’s en de maatregelen die nodig zijn om die af te dekken. Het behalen van het certificaat toont aan dat we de kwaliteits- en veiligheidsprocessen goed hebben georganiseerd. Ik ben er trots op dat we dit als team hebben bereikt.”

Wat houdt het HKZ certificaat in?

Het HKZ keurmerk, van de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector, geeft aan dat op alle gebieden veilig wordt gewerkt. Dit is terug te zien in de zorg voor patiënten, de organisatie, de logistiek van de afdeling en in de opleiding van medewerkers. Continue verbetering van de zorg- en dienstverlening is hierbij een essentieel onderdeel.

Maag, darm en leverarts arts Frank Bekkering: “Het is ons doel goede zorg te leveren in een veilige omgeving. Patiënten moeten het vertrouwen kunnen hebben dat zij bij ons in goede handen zijn. Hierbij staat een intensieve samenwerking tussen artsen, verpleegkundigen en management centraal. Het behalen van het HKZ certificaat toont aan dat ons gehele team zich hier hard voor maakt.”

 

Foto v.l.n.r.: A. van de Hammen, MDL verpleegkundige, A. van den Hoek, endoscopie assistent, S. Went, teamleider endoscopie, en F. Bekkering, maag darm leverarts.

Bron: IJsselland Ziekenhuis