Job Kievit koninklijk onderscheiden bij afscheid LUMC

0
416

Prof. Job Kievit nam op 11 september afscheid van het LUMC. Bij die gelegenheid kreeg hij de onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van locoburgemeester Robert Strijk van Leiden. Kievit hield zijn afscheidsrede over ‘Zorg en Kwaliteit: van individu naar systeem, naar beide’.

Job Kievit begon in 1985 als jonge chirurg met het opzetten van een afdeling Medische Besliskunde. In 1997 werd hij benoemd tot hoogleraar in dat vak. De laatste jaren heeft hij zich ingezet voor de oprichting van het Kwaliteit van Zorg Instituut. Zijn leerstoel heet inmiddels Kwaliteit van Zorg. Daarnaast had Kievit een belangrijke functie als chirurg voor patiënten uit het hele land met zeer moeilijke aandoeningen in het hoofd-halsgebied.

Kwaliteit van zorg in Nederland

Kievit was gangmaker bij de ontwikkeling van de complicatieregistratie bij medisch handelen. Door zijn onderzoek op dit terrein heeft hij veel betekend voor de kwaliteit van zorg in Nederland. Hij bekleedde tal van nevenfuncties: zo zat hij in de Gezondheidsraad, was hij lid van de Raad van Toezicht van het Diakonessenhuis in Utrecht en vertegenwoordigde hij het LUMC in het NFU-Kwaliteitsconsortium.

Mensen die met Kievit hebben samengewerkt roemen zijn prettige persoonlijkheid en het feit dat hij altijd in de eerste plaats het welzijn van de patiënt voor ogen heeft.

Bron: LUMC

advertentieEinde Bericht ___________________________________________
DELEN
Vorig artikelDurvalumab verbetert de progressie-vrije overleving (PFS) met meer dan 11 maanden#ESMO17
Volgend artikelReactie ministerie VWS op column Annemarie van Gaal
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.