Vaatzorg MST bekroond met keurmerk

0
1750

De Hart&Vaatgroep heeft de vaatzorg van MST bekroond met het ‘Vaatkeurmerk 2017’. MST voldoet opnieuw aan alle door de patiëntenorganisatie opgestelde kwaliteitseisen. MST is het enige ziekenhuis in Overijssel dat aan alle criteria van het vaatkeurmerk voldoet.

De beoordelingspunten zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met: vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. Het Vaatkeurmerk 2017 geeft een vollediger beeld van de kwaliteit van de zorg rondom behandelingen van etalagebenen, aneurysma en halsslagadervernauwing.

Vaatkeurmerk

Op de website van de Hart&Vaatgroep is te lezen welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk 2017 hebben behaald. Nieuw dit jaar is dat ook de resultaten van aneurysma-operaties op de website te zien zijn: aantallen complicaties, re-interventies, heropnames en overlijden.

Het keurmerk helpt vaatpatiënten, hun verwijzers en zorgverzekeraars een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

Bob Geelkerken, vaatchirurg MST “Wij behandelen jaarlijks meer dan 2.000 patiënten met slagaderproblemen. Daarmee is MST één van de grotere vaatcentra van Nederland. Ervaring en samenwerking telt in vaatchirurgie. Vaatchirurgie doe je niet alleen, door de goede samenwerking tussen onze vaatchirurgen, interventieradiologen, hartchirurgen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen, is een vaatpatiënt bij MST verzekerd van een goede en veilige behandeling.

Dit keurmerk bevestigt de goede kwaliteit van onze vaatzorg, iets waar we dagelijks enorm ons best voor doen”.

Vaatcentrum MST

Het hart- en vaatcentrum MST is het regionale expertisecentrum voor lichaamsslagader interventies, en het landelijk expertisecentrum voor darmslagader problematiek. Binnen het vaatcentrum MST worden de nieuwste behandelmethoden toegepast.

Bron: MST

Vorig artikelWelke medische behandelingen horen in het basispakket?
Volgend artikelDarmkankerpatiënt positief gestemd over ‘Samen Beslissen’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.