Sint Maartenskliniek benoemt nieuwe voorzitter raad van toezicht

Array

De Sint Maartenskliniek heeft afgelopen maandag 30 oktober René Penning de Vries benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht. Hij neemt de voorzittersrol over van Mike Leers, die afscheid neemt vanwege het verstrijken van zijn tweede zittingstermijn.René Penning de Vries trad vorig jaar toe tot de raad van toezicht als lid. Hij was onder meer CEO van NXP Nederland en heeft grote ervaring en affiniteit met de toepassing van innovaties in de zorg en het bedrijfsleven. Zo is hij onder meer voorzitter van Health Valley, landelijk boegbeeld van de topsector ICT voor de Minister van Economische Zaken en president-commissaris van de Brabantse Ontwikkel Maatschappij. Hij kent de zorg goed en levert een waardevolle bijdrage aan de voortdurende innovatie-ambitie van de Sint Maartenskliniek.

Betrokkenheid

Mike Leers heeft zich de afgelopen acht jaar met veel betrokkenheid ingezet als lid en voorzitter van de raad van toezicht. De Sint Maartenskliniek is hem zeer erkentelijk voor zijn inzet en het delen van zijn uitgebreide kennis van de financiering van de zorg. Onder zijn voorzitterschap heeft de kliniek onder andere besloten tot de nieuwbouw van de locatie in Nijmegen.

De nieuwe voorzitter vormt samen met Sandra Mulder, Rieneke de Wit en Tijne Ritsema van Eck – van Drempt, de raad van toezicht van de Sint Maartenskliniek. Werving voor een vijfde lid, zodat de raad van toezicht weer volledig is, is reeds gestart. Daarbij worden onder meer de Patiëntenadviesraad, de Vereniging Medische Staf en de Ondernemingsraad van de Sint Maartenskliniek betrokken.

Bron: Sint Maartenskliniek

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen