Vitras verkrijgt vignet ‘Dementievriendelijke Organisatie’

0
676
Ambitie beloond voor leveren van kwalitatief hoogstaande integrale dementiezorg

Op de eerste dag van De Mantelzorgmonologen op maandag 13 november in het Beauforthuis in Zeist kwam het allemaal samen: het belang van integrale dementiezorg en van samenwerking met mantelzorgers, ook en vooral voor cliënten met een vorm van dementie. Na deze theatervoorstelling, die werd georganiseerd rondom de Dag van de Mantelzorg, ontving bestuurder mevrouw D. van der Linden van Vitras uit handen van wethouder M. Fluitman van de gemeente Zeist, het vignet ‘Dementievriendelijke Organisatie’. Met dit vignet geeft Vitras aan dat zij kwalitatief hoogstaande, integrale dementiezorg voor haar cliënten en mantelzorgers van groot belang vindt.

Een op de vijf mensen krijgt dementie, waarbij voor vrouwen een grotere kans geldt van een op de drie. Hoe ouder, hoe groter de kans op dementie. Nederland telt op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie. Mensen leven gemiddeld 8 jaar met dementie, waarvan de eerste 6 jaar thuis. Het belang van goede zorg en begeleiding thuis is dan ook cruciaal.

 

‘Vignet als aanmoediging om dementievriendelijkheid verder te ontwikkelen’

De heer M. Fluitman, wethouder van de gemeente Zeist, onderstreepte tijdens de uitreiking het belang van dementievriendelijke organisaties binnen de gemeente Zeist: ‘Samen met organisaties zoals Vitras zetten we ons als gemeente in voor een dementievriendelijke samenleving.’

Met het verkrijgen van het vignet wil Vitras laten zien dat zij groot belang hecht aan kwalitatief hoogstaande zorg voor haar cliënten met een vorm van dementie en hun mantelzorgers. Van der Linden: ‘Dit vignet is een aanmoediging om dementievriendelijkheid in de organisatie verder te ontwikkelen. We moeten eraan blijven werken om dementie eerder te herkennen, zorg op maat te verlenen en goed samen te werken met mantelzorgers en de cliënt zelf.’ Tijdens de uitreiking droeg Vitras het stokje over aan de heer E. Hagen, directeur van MeanderOmnium, om te werken aan een dementievriendelijke organisatie.

Roderik Reinstra, Relatiemanager Samen dementievriendelijk gaf aan dat we dementie vaker gaan tegenkomen: op het werk, op straat, in de winkel. ‘ Vitras heeft zich de afgelopen tijd hard ingezet om een dementievriendelijke organisatie te worden. Onder andere met een online training voor alle medewerkers. Hiermee vergroot Vitras de beweging ‘Samen dementievriendelijk’.’

 

Integrale dementiezorg: alles in huis

Vitras biedt een scala aan zorg- en dienstverlening aan: thuiszorg en speciale dementieverpleging, begeleiding thuis, aanvullende diensten zoals maaltijdvoorziening en personenalarmering en ontmoetingscentra in Nieuwegein en Zeist. De visie van Vitras op dementiezorg is te lezen op https://vitras.nl/visie-dementie-zorgen-voor-jezelf-en-de-ander

Foto van uitreiking vignet Dementievriendelijke Organisatie (v.l.n.r.: wethouder M. Fluitman van gemeente Zeist, bestuurder D. van der Linden van Vitras, Relatiemanager Roderik Reinstra van Samen Dementievriendelijk en bestuurder E. Hagen van MeanderOmnium).

Bron: Vitras

 

Vorig artikelGezonde High tea met hartpatiënten
Volgend artikelNederlandse tbc-expertise & ervaring: wereldwijd erkend exportproduct
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.