Stichting DON zet Tikkie in om te DONeren

0
972

Op 14 november was het Wereld Diabetes Dag. Een mooie aanleiding om samen met Stichting DON (Diabetes Onderzoek Nederland) een fondsenwervend spelletje te doen. Tikkertje. Hoe gaat dit in zijn werk? Stichting DON, al elf jaar in touw voor de genezing van diabetes type 1, verspreidt op Wereld Diabetes Dag via WhatsApp een tikkie van 5 euro. Met één druk op de knop kun je stichting DON aantikken en een bijdrage van 5 euro DONeren.

“Vrienden van DON bestaande uit ambassadeurs, diabetespatiënten en emotioneel betrokken donateurs. Deze vrienden vragen wij onze tikkie te verspreiden. Wij hopen natuurlijk dat dit een sneeuwbaleffect veroorzaakt! De opbrengst van deze unieke actie komt geheel ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar genezing van diabetes type 1,” aldus Floor Dijkgraaf, directeur stichting DON.

Frank Verkerk, Chief Digital Officer bij ABN AMRO, is blij dat Tikkie stichting DON in de strijd tegen diabetes type 1 kan steunen. “Het is mooi dat ons idee voor een snelle en gebruiksvriendelijke betaalmethode ook voor het goede doel kan worden ingezet. We hopen dan ook dat deze actie een groot succes wordt!”

Over diabetes

Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam de insuline producerende cellen in de alvleesklier aanvalt en vernietigt. Wat veel mensen niet weten is dat de complicaties van diabetes type 1 ingrijpend zijn. Van blindheid en amputaties tot hart- en nierfalen. Op den duur kunnen deze complicaties fataal zijn. In Nederland hebben meer dan 100.000 mensen, waaronder 12.000 jongeren en kinderen, deze slopende ziekte.

Over stichting DON

Stichting Diabetes Onderzoek Nederland, kortweg stichting DON is in 2006 opgericht met een duidelijk doel: diabetes type 1 genezen. Want hoewel deze chronische ziekte te behandelen is, is zij nog niet te genezen. Door te investeren in fundamenteel, wetenschappelijk onderzoek hoopt stichting DON dat diabetes type 1 op een dag tot het verleden behoort. De onderzoeken die DON steunt worden uitgevoerd door toponderzoekers in gerenommeerde laboratoria wereldwijd.

Vanaf 14 november is een Tikkie mogelijk via: www.stichtingdon.nl/tikkie

Over Tikkie

Tikkie is een start-up initiatief van ABN AMRO. Met Tikkie stuur je je contacten een betaalverzoek via WhatsApp. In dit appje zit een link, waarmee zij jou direct het gevraagde bedrag kunnen overmaken. De betaling verloopt via iDEAL, super simpel. Bovendien worden er geen transactiekosten berekend. De Tikkie app is gratis. Iedereen kan Tikkie gebruiken. Je hebt alleen een Nederlandse betaalrekening en een smartphone nodig.

Bron: Stichting Diabetes Onderzoek Nederland

 

Vorig artikel’Alsof je stikt, zo voelt dat.’
Volgend artikelAmsterdamse UMC’s starten internationaal trainingscentrum voor medisch specialisten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.