Henk Kamp nieuwe voorzitter van ActiZ

Array

De zorgorganisaties van ActiZ hebben op woensdag 22 november 2017 in de Algemene Ledenvergadering (ALV) Henk Kamp benoemd als nieuwe voorzitter van hun branchevereniging. De oud-minister volgt per 1 januari Guus van Montfort op. Tijdens de ALV zijn tevens de bestuursleden benoemd en de leden van de kerngroepen Zorg Thuis, Revalidatie & Herstel, Wonen & Zorg en de themacommissies Arbeid en Informatisering. In totaal gaat het om zestig bestuursleden afkomstig van aangesloten zorgorganisaties.

De brede bestuurlijke ervaring van Henk Kamp komt zeer van pas gezien alle ontwikkelingen in de ouderenzorg, de langdurige zorg en de wijkverpleging. Hij is zeer gemotiveerd om gezamenlijk met de zorgprofessionals en zijn medebestuurders te werken aan de best mogelijke zorg voor alle ouderen.
Met de benoeming van de voorzitter en de bestuurders is de nieuwe verenigingsstructuur een feit. De nieuwe structuur zorgt ervoor dat ActiZ ook in de toekomst een vereniging blijft waarbinnen leden samen werken aan de randvoorwaarden om ouderen en langdurig zieken liefdevolle professionele zorg te kunnen bieden. Naast de structuur is ook de cultuur van groot belang: leden willen in een open dialoog actief samenwerken en voor een gemeenschappelijk belang staan.
Op 1 december komen de verschillende kerngroepen en themacommissies voor het eerst bij elkaar om handen en voeten te geven aan de nieuwe samenwerking en aan de jaarplannen voor 2018. Ook in het nieuwe jaar blijven we gezamenlijk werken aan professionele ouderenzorg op maat, bij mensen thuis of in een verpleeghuis, met voldoende, goed opgeleide medewerkers en toereikende, reële tarieven.
Over ActiZ
ActiZ is de branchevereniging van bijna 400 organisaties die actief zijn op het gebied van zorg en ondersteuning aan ouderen, (chronisch) zieken en jeugd. Onze leden zijn heel divers; in omvang en dienstverlening. Met zo’n 380.000 medewerkers bieden zij zorg en ondersteuning aan circa 2 miljoen cliënten
Bron: ActiZ
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen