Opnamestop voor kliniek FPA Roosenbrug Aventurijn

Array

Vanmiddag hebben de Inspecties het rapport van het onderzoek naar de kliniek FPA Roosenburg (Aventurijn), aan de Minister aangeboden. De inspecties deden dit onderzoek naar aanleiding van de aanhouding van Michael P, die verdacht wordt van de moord op Anne Faber. Het ministerie van Justitie en Veiligheid stelt een opnamestop in voor zware patiënten voor de kliniek Altrecht Aventurijn. Dat is de kliniek waar Michael P werd behandeld, de moordverdachte van Anne Faber.

De instelling moet de zorg verbeteren. De Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd willen dat forensisch psychiatrische afdeling Roosenburg (FPA) een ‘verbeterplan’ opstelt.

Verbeterplan

Wel vragen de inspecties  een verbeterplan op drie thema’s (personeelsbezetting, gevoelens van onveiligheid en de aanpak van de ernstige verslavingsproblematiek), een evaluatie op de getroffen veiligheidsmaatregelen en een overweging om tijdelijk gedifferentieerd plaatsingsbeleid te voeren.

Rapport Inspecties

De volledige tekst van het Inspectierapport en de reactie daarop van het bestuur Aventurijn kunt u vinden op de aparte pagina Informatie zorg en veiligheid Den Dolder.

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen