Trotse huisartsen bij opening Spoedpost

0
841

Zo’n 250 huisartsen uit Groningen en Drenthe waren gisteravond getuige van de officiële opening van hun nieuwe werkplek voor de spoeddiensten in avond, nacht en weekenden. In het Martini Paviljoen zagen ze hoe bestuursvoorzitter Hans Feenstra van het Martini Ziekenhuis de sleutel van het pand overdroeg aan directeur/bestuurder Ine Scholten van de Doktersdienst Groningen. Hans Feenstra riep op minimaal vijf keer per dag te denken aan alle inwoners van de regio ‘waar we het uiteindelijk allemaal voor doen!’. Dat was de huisartsen uit het hart gegrepen: ze zegden toe met een spontaan applaus.
Ine Scholten leidde het gezelschap vol trots naar de nieuwe spoedingang. Daarbij waren onder meer Bram Luteijn van de Raad van Advies van de Doktersdienst, Paul Rademaker van Huisartsenkring Groningen, bestuursvoorzitter Ruben Wenselaar van Menzis, hoofduitvoerder Jan Willem Beugel van Friso Bouwgroep, Edwin Klok van Zorgbelang, vele betrokkenen van Doktersdienst Groningen en het Martini Ziekenhuis. Daar opende Commissaris van de Koning René Paas met de sleutel het pand.

In de wachtruimte van de Huisartsenspoedpost staat een grote boom, een cadeau van het Martini Ziekenhuis en de Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis. “De boom staat symbool voor een langdurige samenwerking in ontwikkeling”, aldus Hans Feenstra. Vanaf aankomende maandag draaien de huisartsen uit Groningen en Drenthe avond, nacht en weekenddiensten. De spoedpost heeft een gezamenlijke balie van Doktersdienst Groningen en Spoedeisende Hulp van het Martini Ziekenhuis. Daarnaast levert de Martini Apotheek zo nodig de voorgeschreven spoedmedicatie. Daarmee is de aansluiting van huisartsenzorg op afspraak en de spoedeisende hulp door het ziekenhuis op feestdagen en in nacht en weekend helder en gegarandeerd. De Huisartsenspoedpost is in de weekenden en op feestdagen 24/7 geopend en op de andere dagen na 17.00 uur ‘s middags tot de volgende morgen 8.00 uur.

Bron: Martini Ziekenhuis

Vorig artikelKinderserie Circus Noël ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden
Volgend artikelTandprothetici en patiënt slepen VGZ voor de rechter
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.