Betere zorg voor COPD-patiënt door samenwerking

0
2223

Ciro en FLUIDDA bundelen krachten om COPD-patiënt betere zorg te bieden vanuit een Value Based Healthcare benadering  Ciro en FLUIDDA hebben een Memorandum of Understanding ondertekend om hun krachten te bundelen voor betere patiëntenzorg in de respiratoire geneeskunde met name gericht op COPD-patiënten. De zorg voor COPD-patiënten is een uitdaging vanwege de enorme verscheidenheid van de ziekte. COPD is een chronische longziekte waarbij de longblaasjes van patiënten beschadigd zijn en de longen niet meer kunnen zorgen voor een goede ademhaling.

Vooral ernstige COPD-patiënten zijn vaak moeilijk te behandelen en hebben intensieve zorg en revalidatie nodig. Huidige diagnostische hulpmiddelen, waaronder conventionele longfunctietests, missen het vermogen om de regionale longstructuur en -functie vast te leggen wat bij COPD van belang is. Functional Respiratory Imaging (FRI), een gepatenteerde technologie ontwikkeld door de Belgische firma FLUIDDA, kan regionale aspecten van de pathofysiologie beschrijven en heeft daarom het potentieel om de patiëntenzorg te verbeteren door een betere indeling van de ziektestadia en monitoring van de werkzaamheid van behandelingen. Door de samenwerking tussen Ciro en FLUIDDA komt er voor COPD-patiënten meer perspectief.

Ciro en FLUIDDA delen de visie dat het medische veld, en met name de respiratoire geneeskunde, moet evolueren naar gepersonaliseerde geneeskunde op maat en een Value Based Healthcare benadering. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat geavanceerde beeldvormingstechnieken, zoals functionele respiratoire beeldvormingsmethoden, in dit opzicht waarde kunnen toevoegen.

Ciro zal samen met FLUIDDA werken aan klinische programma’s, waarbij de expertise van Ciro op het gebied van chronische luchtwegaandoeningen en de Functional Respiratory Imaging (FRI) technologie van FLUIDDA worden gecombineerd om de uitkomst en de gezondheid van COPD-patiënten te verbeteren.

 

Over Ciro

Als expertisecentrum bundelt Ciro kennis op het gebied van diagnose en behandeling van patiënten met complex chronisch orgaanfalen, in het bijzonder longfalen, hartfalen en slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. Ontwikkeling en verbetering van nieuwe behandelprogramma’s die aansluiten op de specifieke behoefte van de patiënt staan centraal. In 2010 is de langdurige samenwerking tussen Ciro en het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) juridisch verankerd. Om de innovatieve slagkracht te verhogen hebben de Stichting Proteion Thuis, waarvan Ciro voorheen een volledig organisatieonderdeel was, en Maastricht UMC+ op 16 juli 2010 de CIRO+ B.V. opgericht. www.ciro-horn.nl

Over FLUIDDA

FLUIDDA is de wereldleider op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van functionele respiratoire beeldvorming (FRI). De gepatenteerde FRI-technologie van het bedrijf biedt farmaceutische bedrijven en zorgverleners een uniek toegangspunt tot gepersonaliseerde geneeskunde voor patiënten die lijden aan aandoeningen van de luchtwegen en slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. Implementatie van FRI in de klinische praktijk creëert een significante toegevoegde waarde voor de huidige gezondheidszorgstandaard op het gebied van de ademhalingsaandoeningen. www.fluidda.com

Bron: CIRO+

 

Vorig artikelDonorweefselbanken slaan handen ineen
Volgend artikelSint Maartenskliniek krijgt vernieuwd OK-concept
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.