Foto: Johan Dorresteijn in de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis

Maasstad Ziekenhuis bestuurder Johan Dorresteijn kondigt afscheid aan

Na bijna zes jaar werkzaam te zijn geweest als bestuurder bij het Maasstad Ziekenhuis heeft Johan Dorresteijn besloten om eind maart 2018 met pensioen te gaan. Dorresteijn: “Het is mooi geweest. In maart werk ik 46 jaar met plezier onafgebroken in de ziekenhuiszorg, maar het wordt tijd voor andere mooie dingen. Wietske Vrijland is dan een half jaar aan de slag als bestuurder, het voelt als een goed moment om mijn werkzaamheden aan haar over te dragen.” Samen met Peter Langenbach, voorzitter, vormt zij dan het tweehoofdig bestuur van het Maasstad Ziekenhuis.

Tineke Bahlmann, voorzitter raad van toezicht: “De raad van toezicht gelooft in een tweehoofdig bestuur. De raad deelt daarbij het vertrouwen dat is uitgesproken in Peter Langenbach en Wietske Vrijland om samen verder te gaan als raad van bestuur.”

Foto: Johan Dorresteijn in de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis

Johan Dorresteijn begon zijn carrie?re in 1972 als verpleegkundige zowel in de ziekenhuiszorg, psychiatrie als de ambulancezorg. Zijn eerste leidinggevende rol was op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Utrecht (nu UMC Utrecht). Daarna vervulde hij de functie van hoofdverpleegkundige en hoofd dienst ambulante zorg in het Diakonessenziekenhuis Utrecht, Zeist. In die periode studeerde hij af als bedrijfskundige. In 1997 werd Dorresteijn zorggroepmanager in het St. Elisabeth Ziekenhuis. In 2007 ging hij aan de slag in Rotterdam, eerst als directeur van het Havenziekenhuis, daarna maakte hij in 2012 de overstap naar het Maasstad Ziekenhuis.

Het Maasstad Ziekenhuis is onderdeel van de ‘Coo?peratie Zorg op Zuid’. Het werkt in dat kader intensief samen met het Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Het Maasstad Ziekenhuis is tevens onderdeel van de Santeon groep, een landelijke samenwerking van zeven topklinische ziekenhuizen die het doel hebben de zorg steeds beter te maken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen