Blue Monday Runs op 15 januari

0
844

Maandag 15 januari 2018 is het weer Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest sombere dag van het jaar. Daarom organiseren diverse hardlopers en runningtherapeuten MIND Blue Monday Runs door het hele land. Dit doen zij om geld op te halen voor mensen met een depressie. Want al mag Blue Monday dan een verzonnen dag zijn, MIND vraagt al jaren aandacht voor de ernst van echte depressies. En deze keer wordt op een wel heel actieve manier geld ingezameld voor betere hulp. Het zijn geen officiële wedstrijdlopen, maar sponsorlopen voor MIND Blue. Kies een locatie bij jou in de buurt! Op 15 januari 2018

Er zijn runs in Utrecht, Amersfoort, Blauwestad (bij Groningen), Vinkeveen, Nieuwegein, Hoofddorp, Zwolle, Uden, Weert, Wezep, Rotterdam en Amsterdam (en een MIND Blue Monday Walk in Goirle en een MIND Blue Monday Dive in Delft) en er komen er vast nog een paar bij. Alles over de runs vind je op https://wijzijnmind.nl/agenda/mind-blue-monday-run.

Waar doe je het voor? Met jouw actie steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en doorontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo’n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel.

Op dit moment zijn er al bijna 60 supportgroepen in heel Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan 1 persoon het hele jaar deelnemen aan zo’n groep.

Aanmelden