Kerstboom snel de deur uit

In je kerstboom verschuilen zich luizen, mijten, spinnetjes en andere kleine insecten. Dus nu het Driekoningen is geweest, is het goed om de kerstboom snel weer het huis uit te doen. Ook al bevinden deze beestjes zich in winterslaap en blijven meestal lekker tussen de takken zitten. Soms vormen de insectjes een probleem voor de gezondheid.

De bewoners van een kerstboom of de kerstboom, vaak een spar, kunnen bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken van de huid of allergische reactie van de luchtwegen. Mensen met allergisch astma kunnen soms in ruimten waar een kerstboom is opgezet een toename van de astmaklachten ontwikkelen, al bleek dit niet uit een onomstreden onderzoek uit 2007. Huidcontact, met delen van de boom, kan een jeukende, rode huidreactie veroorzaken. Verder is het van belang om de natuurlijke boom niet uit te laten drogen om stuivende allergenen te voorkomen. Met een kunstkerstboom kunnen deze problemen voorkomen worden.

Bron: Huidinfo

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen