Een week lang eHealth

0
708

Het Erasmus MC doet mee aan de landelijke e-healthweek die van 20 tot en met 26 januari wordt georganiseerd.

Kennis

Het ministerie van VWS en ECP organiseren de campagneweek voor de tweede keer op rij. Het doel is om de kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg te vergroten.

App

In het Erasmus MC staan sessies op het programma over onder meer videoconsults met de arts, e-health in de geboortezorg, en persoonlijk coaching voor een gezonde voeding en leefstijl.

Medical Delta


De eerste bijeenkomst is op maandag 22 januari in het Onderwijscentrum. Op uitnodiging van Medical Delta vertellen onderzoekers over de toekomst van e-health.

Uitdagingen


Erik Zwarter, informatiemanager e-health, licht één dag later kort een aantal e-health-ontwikkelingen in het Erasmus MC toe. Zwarter gaat ook in gesprek met een patiënt over de mogelijkheden en uitdagingen van het patiëntenportaal.

Bijna het hele programma is vrij toegankelijk.

Bron: Erasmus MC

Vorig artikelInnovatieve slaapmeting verbetert leven van mensen met slaapstoornis
Volgend artikelSamen de diagnostiek van de toekomst ontwerpen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.