Middelbaar en hoger beroepsonderwijs Utrecht en Amersfoort slaan de handen ineen

0
561
University students using laptop computer
De middelbaar en hoger beroepsonderwijsinstellingen in Utrecht en Amersfoort slaan de handen ineen om de Utrechtse beroepsbevolking gelijke kansen te bieden op een gezonde regionale arbeidsmarkt. Deze kennisinstellingen vormen samen een platform als sterke strategische gesprekspartner voor overheden en beroepspraktijk. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in de maatschappij vergen samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Ook versterkt dit platform de concurrentiekracht van de regio én de positie van Utrecht als innovatieve onderwijsstad.

De arbeidsmarkt is sterk in ontwikkeling door flexibilisering, digitalisering en robotisering. Ook zijn er tekorten in zorg, techniek en onderwijs. Daarnaast ontstaan er nieuwe beroepen en verdwijnen bestaande beroepen. Deze ontwikkelingen vragen ook nieuwe vaardigheden van een krimpende beroepsbevolking, een ontwikkeling die werkgevers voor veranderende en complexe vacatureopgaven plaatst.
De Utrechtse arbeidsmarkt heeft daarbij ook te maken met grootstedelijke problematiek en dat vraagt om extra inspanningen van onderwijsinstellingen, overheden en werkgevers om iedereen gelijke kansen te bieden op een blijvende aansluiting met en participatie in de maatschappij. Binnen de regionale economie is samenwerking van beroepsonderwijs, beroepspraktijk en overheden ook nodig voor het vinden van antwoorden op gezamenlijke vraagstukken als voldoende opleidings- en stageplaatsen en passende om- en bijscholing. Vraagstukken die innovatieve oplossingen vereisen.
Deze samenwerking van hbo- en mbo-instellingen in Utrecht en Amersfoort is een stap om gezamenlijk aan antwoorden op deze maatschappelijke vraagstukken bij te dragen.

Bron: Hogeschool Utrecht, MBO Utrecht, ROC Midden Nederland, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Nimeto Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, Marnix Academie, MBO Amersfoort
Vorig artikelWijzigingen Raad van Toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis
Volgend artikelGeneesmiddelinformatie en eHealth; Wat wil de patiënt?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.