Doktersdiner Martini Ziekenhuis start voor scholingsjaar

Array

Zo’n 150 huisartsen en specialisten van het Martini Ziekenhuis verzamelden zich vanavond in het restaurant van het Martini Ziekenhuis voor een feestelijk doktersdiner. Samen deden ze op deze manier de aftrap voor het scholingsjaar 2018. Hans Feenstra, voorzitter Raad van Bestuur en Hannie Sietsma, voorzitter Samenwerkingsverband Medisch Specialisten openden het diner.

Hans Feenstra: ‘De nascholingsbijeenkomsten voor huisartsen zijn belangrijk voor ons ziekenhuis. Naast een persoonlijke kennismaking met de nieuwe specialisten, staat deze kersverse expertise van het Martini Ziekenhuis op het menu van de eerste bijeenkomst van het scholingsjaar. Net als in de andere nascholingen, delen we onderling relevante kennis om de zorg van huisarts en ziekenhuis naadloos op elkaar aan te laten sluiten’.

In het afgelopen jaar gingen 24 mensen als specialist aan de slag in het Martini Ziekenhuis. De meeste van deze ‘nieuwkomers’ maakten vandaag persoonlijk kennis met de huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde van Groningen en de kop van Drenthe. Veertien specialisten brachten hun expertise naar voren met een korte lezing. De gasten konden zelf hun menu samenstellen met bijvoorbeeld een Luchtige Cocktail (Het stroomlijnen van de inhalatiemedicatie bij COPD door longarts Sandra Been), Kniespiesjes (Huidige inzichten kniechirurgie door Orthopeed Maarten Huizinga) of het Slaapmutsje (Obstructief Slaap Apneu Syndroom door KNO-arts Nicoline Leunis).

De creaties van deze topkoks van het Martini Ziekenhuis van vandaag staan niet op zich. Het Martini Ziekenhuis organiseert jaarlijks vele scholingen met de huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. Dit jaar is dat onder andere in de vorm van de traditionele compagnonscursus, een meerdaagse cursus op locatie waar samenwerking centraal staat. Daarnaast staan 14 reguliere nascholingsavonden gepland waar een medisch inhoudelijk onderwerp aan de orde is.

Bron: Martini Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen