Bruggenbouwer Professor Bert Leufkens versterkt Lygature

0
1025

Professor Bert Leufkens zal per 1 februari 2018 het scientific leadership team van Lygature gaan versterken. De Utrechtse hoogleraar was de afgelopen tien jaar voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Daarnaast vervulde hij vele toonaangevende rollen bij de European Medicines Agency, die in 2019 naar Amsterdam verhuist.

“Ik geloof net als Lygature in publiek-private samenwerkingen.”, zegt Leufkens. “Dergelijke samenwerkingen zijn nodig, maar niet altijd eenvoudig te realiseren. Het bouwen aan vertrouwen is hierbij cruciaal. Als not-for-profit organisatie kan Lygature heel mooi de rol van neutral broker invullen, echt tussen de partijen staan om voor patie?nten wereldwijd het verschil te maken. Ik blijf als hoogleraar verbonden aan de universiteit en hoop ook mede vanuit die positie een sterke bijdrage te kunnen leveren aan de ambities van Lygature.”

Managing Director Lygature, Jorg Janssen, is bijzonder verheugd met de komst van Leufkens: “Bert heeft de afgelopen tien jaar als voorzitter van het CBG de deuren wagenwijd opengezet. Hij is een echte bruggenbouwer. Lygature verzekert zich met zijn komst van een verdere versterking van wetenschappelijke kennis over geneesmiddelenontwikkeling en toelating en registratie in het bijzonder. Zijn kwaliteiten, kennis en netwerk zijn bijzonder waardevol voor de missie van Lygature om in samenwerkingen medische innovaties sneller bij de patie?nt te brengen.”

Het scientific leadership team bestaat naast Leufkens uit prof. Peter Luijten. Ton Rijnders is per 1 november 2017 General Director van Oncode Institute geworden. Rijnders blijft betrokken bij Lygature voor verschillende grote samenwerkingsverbanden, waaronder de European Lead Factory.

Lygature: Pioneering Medicine. Together.

Lygature is een Nederlandse not-for-profit organisatie die optreedt als een katalysator in de ontwikkeling van medische innovaties door het operationaliseren en aanjagen van publiek- private samenwerkingen tussen academie, industrie en maatschappij. Lygature richt zich op complexe samenwerkingsprojecten rondom medische technologie en farmacotherapie. Lygature kan als partnership manager en onafhankelijke derde partij, alle belangen afwegen en zo een vrijplaats cree?ren voor samenwerking en innovatie.

Bron: Lygature