Osterhaus pleit voor griepprik voor leraren

0
1519
Person receiving a vaccine

Ook vandaag weer ruim 2490 leerlingen getroffen door zieke leraar. 617 kinderen zaten vandaag onnodig thuis! 441 kinderen werden verdeeld over andere klassen.
Vandaag waren er 106 verschillende scholen problemen gemeld (1,68% van alle basisscholen) aldus lerarentekortnu.nl. Een griepgolf zorgt ervoor dat alleen al in het basisonderwijs vele honderden scholieren naar huis worden gestuurd.

Griepprik

Om het lerarerentekort te beperken zegt Nederlandse viroloog en influenza-expert, prof. dr. Ab Osterhaus in De Telegraaf dat leraren zich zouden moeten laten vaccineren tegen griep. Een griepvaccin kost circa €35,- .Gisteren waren maar liefst 4.292 kinderen getroffen door een zieke leraar. Tijdige vaccinatie draagt bij aan de continuïteit van het onderwijs, zegt Osterhaus.

De griepepidemie maakt het dramatische tekort aan onderwijskrachten extra zichtbaar. Scholen zetten, soms met de moed der wanhoop, invalkrachten dan wel ouders in, of combineren klassen.

Bron: De Telegraaf

Vorig artikelKleurstof methyleenblauw doodt ongekend snel malariaparasieten
Volgend artikelInnovatieve combinatiepreventie voor hiv noodzakelijk
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.