Amstelring kiest voor glasvezelinfrastructuur

Array

Medio 2018 worden alle 25 zorglocaties van Amstelring aangesloten op de glasvezelinfrastructuur. Door toename in het gebruik van multimedia en SaaS toepassingen én door de centralisatie van de woonzorg-technologie heeft zorgorganisatie Amstelring een eigen WAN-infrastructuur op het glasvezelnetwerk nodig. Twee grote Darkfiber ringen van Eurofiber stellen de ICT-omgeving centraal beschikbaar voor cloud,  domotica en andere toepassingen. Dit stelt Amstelring in staat om in de toekomst goed in te kunnen spelen op de snel toenemende ICT-behoeften.

Hoge eisen gezondheidszorg

Medici en zorgteams in de gezondheidszorg moeten 24 uur per dag beschikken over alle mogelijke data. Downtime is geen optie in de ouderenzorg. Als systemen eruit liggen, komt de continuïteit in gevaar. Glasvezelverbindingen zorgen dat (virtuele) toepassingen en data altijd snel en veilig beschikbaar zijn. Van elektronische patiëntendossiers tot video’s voor online overleg. Zelfs in real-time, zonder vertraging. 85% van alle ziekenhuizen en meer dan 50% van alle grote zorginstellingen in Nederland zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van Eurofiber.

Domotica in de zorg

Domotica staat voor slimme techniek en ICT in huis, zoals het automatiseren en personaliseren van bijvoorbeeld ventilatie, verwarming, verlichting en alarmbeveiliging. Zorgdomotica gaat nog een stapje verder met bijvoorbeeld sensoren die waarnemen of iemand uit bed stapt, lampjes bij de plint die ‘s nachts aan gaan als een cliënt in zijn kamer loopt, geavanceerde zusteroproepsystemen en leefcirkeldomotica. Zorginstellingen hechten veel waarde aan hoogwaardige zorgdomotica-toepassingen en daarvoor is een snelle glasvezelinfrastructuur met hoge beschikbaarheid essentieel.

Over Stichting Amstelring Groep

Amstelring biedt 400 jaar liefdevolle ouderenzorg in en rondom Amsterdam. Een kleine drieduizend medewerkers bezorgen ouderen en chronisch zieken een goede dag. In de thuiszorg, dagbesteding en in de 25 verpleeghuizen. Amstelring biedt een scala aan diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Onder het motto ‘thuis of zo thuis mogelijk’ neemt de cliënt samen met diens familie en mantelzorgers de regie. De cliënt van Amstelring woont bij voorkeur thuis en wil daar ondersteuning en zorg krijgen. Pas als dat echt niet meer kan gaat de cliënt in een van de zorglocaties wonen. De kernactiviteiten van Amstelring zijn: verpleging en verzorging thuis en in de zorgcentra. Amstelring is gespecialiseerd in wijkzorg, kleinschalige zorgvormen voor dementerende ouderen, revalidatiezorg, transferzorg, langdurige somatische zorg en palliatieve zorg. De expertise ligt bij dementie, Alzheimer, CVA, de ziekte van Parkinson, de ziekte van Huntington, oncologie, diabetes en niet aangeboren hersenletsel.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen