Nieuwe campagne laat Belgische atopische dermatitis patiënten #uitdeschaduw treden

De ‘Uit de Schaduw’ is een nieuwe campagne die zich tot stelt de zware fysische en psychische impact op het leven van duizenden patiënten onder de aandacht te brengen: mannen en vrouwen die zich onbegrepen en geïsoleerd voelen. Patiënten krijgen op http://www.uitdeschaduw.be/ een gezicht en een stem, … ze treden uit de schaduw.

Eczemanet is partner van #Uitdeschaduw deze campagne die aandacht vraagt voor mensen die lijden aan atopische dermatitis, een ernstige vorm van eczeem. De campagne richt zich in eerste instantie tot het grote publiek, maar wil daarnaast ook artsen, patiënten en de overheid in België bereiken.

Enkele feiten:
  • Leven met atopische #dermatitis: 55% van de patiënten heeft al meer dan 10 jaar last van jeuk.
  • Leven met atopische dermatitis: 6 patiënten op 10 hebben minstens 12u per dag last van jeuk.
  • In België hebben 15 à 30% van de kinderen er last van.
  • Leven met atopische #dermatitis: 55% van de patiënten heeft al meer dan 10 jaar last van jeuk.
  • Stress! Voor mensen met atopische #dermatitis vaak een reden voor nog meer #jeuk

Een website (http://www.uitdeschaduw.be/) en een twitter account ondersteunen de campagne, die is opgezet door Sanofi in samenwerking met Eczemanet.

Meer info: uitdeschaduw.be #uitdeschaduw #eczeem

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen