Penisprothese nieuwe behandeling ernstige erectieproblemen

Array

De meeste mannen praten er niet graag over, maar erectieproblemen komen vaker voor dan gedacht. Met reguliere behandelingen zoals een erectiepil of injecties kunnen veel mannen geholpen worden. Als deze behandelingen geen oplossing bieden voor de erectieproblemen, kunnen mannen vanaf nu in Maasziekenhuis Pantein terecht voor het plaatsen van een penisprothese. Dit gebeurt door de urologen Balk van Maasziekenhuis Pantein en D’Hauwers van het Radboudumc.

Uitgebreid vooronderzoek

Voordat een man in aanmerking komt voor een penisprothese vindt een uitgebreid vooronderzoek plaats. In dit traject worden mannen intensief begeleid door de uroloog, seksuoloog en eventueel psycholoog. Uroloog Balk legt uit: “Erectieproblemen kunnen ontstaan door allerlei factoren. Het is belangrijk om eerst vast te stellen wat de oorzaken zijn. Medische, maar ook psychische of sociale factoren kunnen erectieproblemen veroorzaken. Afhankelijk hiervan wordt eerst een conservatieve behandeling gestart. Als er sprake is van een medische oorzaak  wordt een behandeling gestart met medicatie: bijvoorbeeld met een erectiepil, een vacuümpomp of injecties. Pas als dit geen oplossing biedt voor de erectieproblemen, komt het plaatsen van een penisprothese met kunstmatige zwellichamen ter sprake.”

Specialistische behandeling

Het plaatsen van een penisprothese is een specialistische ingreep die slechts in een zeer beperkt aantal ziekenhuizen in Nederland wordt gedaan. Na verwijzing van de huisarts kunnen mannen in het Maasziekenhuis terecht voor deze behandeling.

Met een pompje in de balzak kunnen de kunstmatige zwellichamen van de penisprothese worden opgepompt tot een erectie.

Bron: Radboudumc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen