CBG Collegedag: Kansen voor innovatie

0
872
CBG Collegedag 2017. foto © Bart Versteeg 07-06-17

De datum voor de jaarlijkse Collegedag van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is bekend. Deze wordt gehouden op woensdag 13 juni 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht.Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) organiseert ieder jaar de CBG Collegedag rond een centraal thema. Het programma bestaat uit een plenair gedeelte en een aantal inhoudelijke workshops waarin kennis, informatie en meningen worden gedeeld over tal van onderwerpen. Deze variëren van wetenschappelijke en farmaceutische ontwikkelingen tot maatschappelijke dilemma’s. De collegedag trekt elk jaar vele geïnteresseerden uit de farmaceutische industrie, overheid en wetenschap.

Programma en thema

Het thema van de CBG Collegedag 2018 is: ‘Kansen voor innovatie’. Welke trends en ontwikkelingen zijn er op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling in Nederland? Natuurlijk kijken we naar de komst van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) naar Amsterdam. Wat zijn de inhoudelijke kansen die de komst van de EMA biedt? Wat betekent dit voor patiënten, medische professionals en onderzoekers?

Inspirerende en prominente sprekers uit het medische-farmaceutische en bestuurlijke veld benaderen innovatie tijdens het plenaire ochtendprogramma vanuit hun eigen visie. ’s Middags kunt u deelnemen aan workshops en lezingen door experts over diverse onderwerpen: ontwikkelingen in wetenschap, praktijk, beleid en maatschappelijke trends.

De Collegedag is voor alle geïnteresseerden werkzaam binnen overheid, wetenschap, farmaceutische industrie en daarnaast zorgverleners, patiëntvertegenwoordigers en masterstudenten farmacie en geneeskunde.

U kunt uw interesse om deel te nemen vast kenbaar maken door een e-mail te sturen naar collegedag@cbg-meb.nl.

Bron: CBG-MEB