Terugkomdag voor Hoofddorpse IC-patiënten Spaarne Gasthuis

0
657
Voor patiënten die in 2016 of 2017 opgenomen zijn geweest op de intensive care in Hoofddorp organiseert het Spaarne Gasthuis op vrijdag 23 maart een speciale ‘terugkomdag’ in het ziekenhuis.

Een verblijf op de Intensive Care is meestal onverwacht. De patiënt is er bovendien vaak ernstig aan toe. Dat heeft niet zelden flinke gevolgen voor het leven van de patiënt en naasten als hij weer thuis is.

IC verpleegkundige Corine Warmerdam: “Ondanks de goede zorg op de IC, kunnen mensen na hun ontslag klachten ontwikkelen die zich dan later openbaren. Tijdens de terugkomdag kunnen we daar samen over praten. Een hele steun kan al zijn als je weet dat je niet de enige bent die met klachten tobt. Erkenning en herkenning. Zo’n terugkomdag is dan enorm waardevol.”

We hebben een afwisselend, deels interactief programma samengesteld. Hierin komen verschillende aspecten van een opname op de intensive care aan bod. Bijvoorbeeld de geluiden die je op een IC allemaal hoort. De artsen en verpleegkundigen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook krijgt het bezoek, onder begeleiding, een bezoek te brengen aan de intensive care. Bent of kent u iemand die deze terugkomdag graag zou bezoeken maar zich niet heeft aangemeld? Wees van harte welkom. De inloop is vanaf 13:00 uur.

Bron: Spaarne Gasthuis

Vorig artikel‘Spelen en bewegen hoort nou eenmaal bij kind zijn’
Volgend artikelChantal Janzen en Ronald Giphart blind voor één dag
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.