St. Anna vernieuwd aanpak klachten bij slijtage (artrose)

Array

De vakgroep orthopedie van het St. Anna Ziekenhuis heeft haar artrosezorg vernieuwd. Vanaf nu kunt u met klachten van (vermeende) slijtage (artrose) terecht op het gespecialiseerde artrosespreekuur. Hierin is veel aandacht voor het brede palet aan behandelingen. Zowel operatief als niet-operatief. Ook wordt er alles aangedaan om het voor u als patiënt zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te organiseren. Verwijzing door de huisarts naar dit nieuwe spreekuur is sinds enkele weken mogelijk.

Niet alleen een operatie is een optie

Veel mensen denken dat bij slijtageklachten (artrose) een operatie noodzakelijk is om de pijnklachten te verminderen of weg te nemen. Dit is zeker niet altijd het geval. Binnen het vernieuwde artrosespreekuur van het St. Anna Ziekenhuis is nadrukkelijk aandacht voor alle mogelijke behandelwijzen: operatief en niet-operatief. Ook fysiotherapie, injecties of aanpassing van leefstijl worden als behandelingen ingezet. Vandaar ook dat patiënten bij het St. Anna Ziekenhuis tijdens hun behandeling niet alleen te maken krijgen met de orthopeed, maar met een team zorgprofessionals gespecialiseerd in artrose.

Service

Bij de opzet van het gespecialiseerde artrose spreekuur stond naast kwaliteit van zorg ook service aan de patiënt centraal. Binnen het spreekuur is veel aandacht voor voorlichting op maat. U kunt vragen stellen aan de orthopedie-consulent (rond de operatie), maar ook op u gemak thuis via filmpjes op de website of via een speciale app uzelf voorbereiden op de verschillende stappen in de behandeling. Verder zijn zoveel mogelijk stappen rond één polibezoek georganiseerd: foto’s maken; pre-operatieve screening, bloedafname, etc. Hierdoor hoeft u als de patiënt minder vaak voor allerlei losse afspraken naar het ziekenhuis te komen.

Informatie

Wilt u meer weten over het gespecialiseerde artrosespreekuur kijk dan op www.st-anna.nl/artrosespreekuur. Wilt u meer weten over artrose en wat u daaraan kunt doen, kijk dan ook eens naar het Vragenuurtje dat orthopedisch chirurg Das hierover heeft gehouden: www.st-anna.nl/vragenuurtje.

Bron: St. Anna Zorggroep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen