Brede kabinetsdelegatie op handelsmissie naar China

Minister-president Mark Rutte, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelings- samenwerking Sigrid Kaag, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten, minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins en staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven reizen tussen 8 en 13 april 2018 naar China voor een handelsmissie. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW is de zakelijk missieleider voor deze reis waaraan circa 165 bedrijven en kennisinstellingen uit diverse sectoren deelnemen.

De minister-president opent in Hong Kong het nieuwe Nederlandse Consulaat-Generaal en heeft een ontmoeting met de Nederlandse zakengemeenschap.

Op 10 april neemt de minister-president deel aan het Bo’ao Forum op Hainan. Hij spreekt het forum toe en heeft een bilaterale ontmoeting met president Xi Jingping. De gehele handelsdelegatie komt op 11 april samen in Guangzhou waar ook het handelsdiner met Chinese ondernemers zal plaatsvinden en tientallen MoU’s worden ondertekend. Tot slot reist de minister-president, samen met ministers Kaag en Schouten, door naar Peking voor een bilateraal gesprek met premier Li Keqiang en samen met minister Kaag is hij aanwezig bij een CEO- roundtable. Op de BFSU campus in Peking spreekt de minister-president met Chinese studenten Nederlands en met Nederlandse studenten in China.

Minister Bruins begint de handelsmissie op 9 april in Beijing. 28 Bedrijven uit de Life Sciences en Health sector reizen met hem mee. Samen met hen legt de minister een aantal bezoeken af om samenwerking op het gebied van onderzoek te stimuleren, handelsbetrekkingen te bevorderen en te zorgen voor meer business-to-business contacten.

Minister Bruins heeft ook een aantal ontmoetingen met ambtsgenoten. Op 9 april spreekt hij minister Ma van de National Health Commission (het Chinese ministerie van Volksgezondheid) om afspraken te maken over verdere samenwerking tussen Nederland en China op het gebied van de gezondheidszorg en volksgezondheid. Later die dag heeft hij ook een ontmoeting met minister Gou van het ministerie van Sport waarbij mogelijke samenwerking op het gebied van sport wordt besproken, zoals bijvoorbeeld sport in de buurt en gehandicaptensport,  en de Olympische Winterspelen van 2022 in het bijzonder.

In Beijing heeft minister Bruins op 10 april een overleg met directeur-generaal Lei van de Beijing Health and Family Planning Commission (het ministerie van Volksgezondheid van Beijing). Minister Bruins en directeur-generaal Lei zijn in Beijing gezamenlijk gastheer van het seminar ‘Healthcare and Innovation’ over innovatie in en verbetering van de curatieve zorg in beide landen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen