Sporten in warm Tokio

Array

Optimaal presteren in de zomer van 2020 onderzoek ‘Thermo Tokyo: Beat the Heat’

In de zomer van 2020 vinden de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo plaats. De temperatuur ligt dan boven de 30°C en de luchtvochtigheid is hoog. Deze omstandigheden zorgen voor verminderde sportprestaties en potentiële gezondheidsproblemen. Niet eerder werden de Spelen in zo’n uitdagend klimaat gehouden.Een consortium van onder andere het Radboudumc, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Vrije Universiteit, Technische Universiteit Delft en NOC*NSF gaat onderzoek doen om prestatieverlies in een warm en vochtig Tokyo te minimaliseren en zorgen dat topsporters op een veilige manier maximaal kunnen presteren. Thijs Eijsvogels van het Radboudumc gaan het onderzoek coördineren.

In het project ‘Thermo Tokyo: Beat the Heat’ gaan de onderzoekers een persoonlijk hitte-profiel van iedere sporter opstellen waardoor het mogelijk is om gepersonaliseerde koelstrategieën en warmte acclimatie toe te passen. De uitkomsten van dit onderzoek zijn niet alleen van belang voor topsporters, maar bijvoorbeeld ook voor militairen.

Het onderzoek wordt gefinancierd door ZonMw binnen het onderzoeksprogramma Sport en Bewegen.

Bron: Radboudumc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen