Entree en voorplein JBZ gastvrijer en overzichtelijker

0
685

Patiënten en bezoekers hebben vaak bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis aangegeven het prettig te vinden om vanuit de parkeergarage droog en beschut naar de hoofdingang te kunnen lopen. Die lang gekoesterde wens gaat nu in vervulling. Er komt een overkapping tussen de hoofdingang en de parkeergarage.

De bouw van de overkapping is onderdeel van een breder plan om het voorplein van het ziekenhuis gastvrijer, overzichtelijker en veiliger te maken voor patiënten en bezoekers. Een ander onderdeel van dit grote plan is het onder handen nemen van de entree van het ziekenhuis, zodat bijvoorbeeld de plek waar patiënten en bezoekers op de taxi wachten prettiger wordt. Daarnaast komt er een balie waar iedereen vragen kan stellen. Dat betekent dat mensen niet eerst naar boven hoeven te lopen naar de informatiebalie. Ook wordt de poliklinische apotheek uitgebreid.

Sedumdak

De overkapping is een open constructie met een sedumdak (vetplantjes) en past daarmee binnen de bestaande, groene inrichting van het voorplein. De aanpassingen van het voorplein en de hoofdingang worden de komende periode in fases uitgevoerd. Vandaag is al een start gemaakt met de eerste voorbereidingen. De planning is dat eind van het jaar alle werkzaamheden zijn afgerond. De hoofdingang van het ziekenhuis, de Spoedeisende Hulp en de ingang van de Tolbrug Specialistische Revalidatie blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. Op www.jbz.nl en via sociale media worden regelmatig updates van de werkzaamheden geplaatst.

Parkeergarage

Naast de werkzaamheden aan het voorplein vinden er ook onderhoudswerkzaamheden plaats aan de bezoekersparkeergarage. Om die reden is deze van half mei tot eind juli 2018 gesloten. Het parkeerterrein tegenover de hoofdingang van het ziekenhuis wordt uitgebreid, zodat er voldoende parkeermogelijkheden blijven. Vanaf dat parkeerterrein komt tijdelijk een andere looproute. Daardoor kan ook verder aan de overkapping worden gewerkt. Het uitbreiden van het parkeerterrein is mogelijk omdat het transferium van de gemeente is verhuisd naar de Deutersestraat.

Bron: JBZ

Vorig artikelBeter zelfbegrip en autonomie cruciaal bij herstel anorexia
Volgend artikelWaarom de zwakte van ons brein juist onze kracht is
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.