Saxenburgh Groep brengt familie dichterbij zorg met Verwantenportaal

0
1114
SONY DSC

Woensdag 16 mei krijgen cliënten en familie van Woonzorgcentrum Nijenhaghen in Ommen uitleg over het gebruik van het Verwantenportaal. De overige ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep in Coevorden, Gramsbergen, Hardenberg en Ommen gingen hen al voor. Het Verwantenportaal is een veilige digitale omgeving, waardoor het mogelijk is om vanuit huis inzage te krijgen in het zorgdossier van een cliënt. Het ondersteunt bij het behoud van zelfstandigheid van de cliënt en vergroot de betrokkenheid van verwanten bij de zorg voor hun naaste.

Het Verwantenportaal is 24 uur per dag, zeven dagen per week thuis of onderweg te raadplegen. Cliënten en verwanten van alle ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep kunnen er nu gebruik van maken. De aftrap was een jaar geleden in Woonzorgcentrum De Bekke in Hardenberg, Nijenhaghen in Ommen sluit de rij.

Dichtbij

Cliënt en eerste contactpersoon van een cliënt krijgen via een beveiligde mail met een inlogcode toegang tot het Verwantenportaal. Dat wordt gewaardeerd, getuige de reacties van gebruikers die al zijn aangesloten: “Fijn dat je kunt meelezen. Ik woon ver weg en voel me zo dichtbij.” En ook: “Het doet mij goed dat ik iedere dag kan lezen hoe het gaat. Ook daardoor kan ik het allemaal wat beter aan, wetende dat mijn verwante goed wordt verzorgd.” Het portaal levert ook gespreksstof op. Een partner hierover: “Mijn man vertelt zelf niet zoveel. Als ik dan iets in de rapportage lees, kunnen we daar samen over praten.” Behalve meer betrokkenheid bij de zorg, biedt het Verwantenportaal ook praktische voordelen. Zo scheelt het tijd ten opzichte van bellen. Ook kan familie het zorgleefplan, waarin afspraken staan over de zorgverlening, nu ook digitaal accorderen. Dat voorkomt een soms lange rit naar het zorgcentrum. “Het Verwantenportaal is beslist geen vervanger van het persoonlijke contact tussen zorg en familie, dat is en blijft heel belangrijk. Het is juist een extra informatiemiddel”, aldus een woordvoerder van de Saxenburgh Groep. “Wij merken dat het Verwantenportaal de relatie tussen formele en informele zorg versterkt”.

Bron: Saxenburgh Groep

 

 

Vorig artikelDe tien geboden voor besluitvorming eerste lijn in de regio
Volgend artikelDraai niet om de dood heen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.