St. Anna Ziekenhuis ontvangt Freya Pluim 2018-2019

Drukwerk

Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft het St. Anna Ziekenhuis voor de periode 2018-2019 wederom de Pluim voor fertiliteitszorg toegekend. De Freya Pluim geeft aan dat het St. Anna Ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitscriteria die Freya heeft opgesteld. Met het opstellen van de kwaliteitscriteria heeft Freya inzichtelijk gemaakt welke (meetbare) aspecten van de fertiliteitszorg bijdragen aan een goede kwaliteit.

Freya Pluim

De Freya Pluim wordt ontvangen wanneer er aan minimaal 14 van de 16 criteria wordt voldaan. Hierbij zijn 6 ‘must have’ criteria waar in ieder geval aan moet worden voldaan. Dit jaar heeft Freya verschillende nieuwe criteria toegevoegd, bijvoorbeeld dat er tijdens het gehele traject aandacht wordt gegeven aan psychosociale factoren.

Vruchtbaarheidszorg

Freya brengt de vruchtbaarheidszorg in Nederland in kaart met de Monitor Fertiliteitszorg. De Monitor Fertiliteitszorg biedt een duidelijk overzicht van de fertiliteitszorg zoals die in de Nederlandse ziekenhuizen is georganiseerd en helpt zowel patiënten als zorgverleners om de zorg van diverse instellingen te vergelijken. Klinieken kunnen aangeven waarin zij zich onderscheiden van andere klinieken waardoor patiënten een bewuste keuze kunnen maken.

Bron: St. Anna