NFU teleurgesteld over afbreken van cao-overleg

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit van de vakbonden om het overleg over een nieuwe cao af te breken.


De vakbonden maakten hun besluit 28 mei 2018 bekend tijdens een overleg in Utrecht. In dat overleg hadden de umc’s van hun kant juist een verder verbeterd pakket met cao-voorstellen op tafel gelegd.

CAO voorstel

Het cao-voorstel van de umc’s omvatte, naast verbeterde structurele en incidentele loonsverhogingen, ook investeringen in belangrijke thema’s voor umc-medewerkers zoals vermindering van werkdruk en maatregelen om ook oudere medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. De NFU biedt de vakbonden aan een onafhankelijke derde te laten bemiddelen.

Dicht genaderd

“De umc’s zijn de vakbonden de afgelopen maanden ver tegemoet gekomen in hun wensen voor een verbeterde cao,” aldus Wouter Bos, voorzitter van de NFU-delegatie en bestuursvoorzitter van het VUmc.
“Als umc’s hebben we serieuze, maar ook financieel verantwoorde voorstellen gedaan, die bestaande én toekomstige medewerkers aanzienlijk betere arbeidsvoorwaarden geven. We hebben ons best gedaan om pijnpunten weg te nemen. Het is jammer te zien dat vakbonden het overleg op dit moment niet wensen voort te zetten, juist nu we elkaar zo dicht waren genaderd. De umc’s blijven graag wel in overleg, in het belang van onze patiënten en medewerkers”, aldus Bos.

Nadere informatie over het laatste voorstel van de NFU op basis van het gevoerde overleg volgt later deze week.

Bron: NFU

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen