Pivot Park Oss behoort tot sterkst groeiende campussen in Nederland

Met een groei van 57% aan werkgelegenheid tussen 2014 en 2018 behoort het Pivot Park in Oss tot de sterkst groeiende campussen in Nederland. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde rapport van Buck Consultants International. De onderzoekers concluderen dat het goed gaat met de campussen in Nederland. Ze zijn een gewilde vestigingsplaats en motor voor nieuwe bedrijvigheid, wat mede blijkt uit de groeicijfers van het Pivot Park.

Het aantal werknemers op het park is in de periode 2014-2018 gestegen van 350 naar 550, een werkgelegenheidsgroei van 57%. De gemiddelde totale groei van het aantal arbeidsplaatsen op campussen bedraagt 22%. “De sterke groei op het Pivot Park is toe te wijzen aan de komst van nieuwe bedrijven en de diverse start-ups die, mede dankzij onze maatwerk faciliteiten en infrastructuur, zijn uitgegroeid tot scale-ups. Zo heeft bijvoorbeeld voormalig start-up ChemConnection, opgericht in 2012, inmiddels 70 werknemers in dienst. Daarmee zijn zij op dit moment de grootste werkgever op het park,” vertelt Brigitte Drees, CEO van het Pivot Park.

Magneetwerking campussen

Het rapport concludeert ook dat campussen een gewilde vestigingsplaats zijn voor bedrijven en beschikken over een zogenaamde magneetwerking. “De bedrijven die hier gevestigd zijn richting zich op de farmaceutische research en development, geneesmiddelenontwikkeling. Mede dankzij deze sterke focus en  de succesvolle community weten zowel startende als bestaande bedrijven uit deze sector ons goed te vinden. De komst van deze nieuwe bedrijven zorgt weer voor een verdere versterking van het hier aanwezige ecosysteem en dus ook weer een verdere toename van onze aantrekkingskracht,” aldus Drees. Op dit moment zijn er 56 bedrijven op het Pivot Park gevestigd. In 2014 waren dit er 38.

Het rapport geeft naast de groeicijfers ook een achttal aanbevelingen om verdere versterking en groei van de Nederlandse campussen teweeg te brengen. “Deze aanbevelingen bieden alle betrokken partijen concrete handvaten om aan de slag te gaan. Samenwerking en kennisuitwisseling is hierin cruciaal en zal dan ook meer dan ooit een van onze speerpunten zijn.”

Pivot Park

Pivot Park biedt bedrijven hoogwaardige farmaceutische R&D faciliteiten, infrastructuur en expertise die hen de kans geeft om te versnellen, te groeien en uit te blinken op het vlak van geneesmiddelenontwikkeling. Op Pivot Park bevindt zich een ecosysteem bestaand uit een actieve en innovatieve farma R&D Community, tevens een hub binnen een breder internationaal netwerk. Pivot Park is opgericht in 2012.

Bron: Pivot Park

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen