Eredoctoraat voor Hoogleraar Urologie Radboudumc Peter Mulders

Urologisch onderzoek tussen labtafel en ziekenhuis 
Peter Mulders is benoemd tot eredoctor aan de University of Medicine and Pharmacy Carol Davila in Boekarest, Roemenië. Hij kreeg dit eredoctoraat vanwege zijn verdiensten binnen de urologie zowel ten aanzien van patiënten zorg en translationeel onderzoek, zowel nationaal als internationaal.Peter Mulders  is hoogleraar Urologie aan het Radboudumc, hoofd van de afdeling Urologie en voorzitter van het Centrum voor Oncologie. Zijn onderzoek bevindt zich tussen het laboratorium en de patiëntenzorg en richt zich in het bijzonder op prostaat- en nierkanker.. Hij is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de urologische patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek in waarbij veel samenwerking is met andere disciplines.

Daarbij richt hij zich op nieuwe behandelvormen en diagnostiek van urologische tumoren. Samen met de afdeling Radiologie en nucleair geneeskunde wordt onder zijn leiding  gezocht naar het versnellen en verbeteren van de prostaatkanker en nierdiagnostiek. Zo introduceerde het Radboudumc in 2017 een diagnosetraject  waarbij state-of-the art diagnostiek wordt ingezet, een patiënt snel(ler), vaak binnen twee weken al, weet waar hij aan toe is en een multidisciplinair advies krijgt. Ook heeft dankzij de samenwerking met het CWZ en het Catharina Ziekenhuis de prostaatkankerzorg in Zuidoost Nederland een stevige basis in Nijmegen.

Achtergrond Peter Mulders

Mulders behaalde zijn artsendiploma aan de Medische Faculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen en voltooide zijn opleiding tot uroloog in zowel Rotterdam als Nijmegen. Tijdens deze opleidingsperiode promoveerde hij met zijn proefschrift Prognostic Factors in Urological Tumors. Hij bracht twee jaar door in de Verenigde Staten, waar hij een postdoctoraal fellowship urologische oncologie aan de Universiteit van Californië in Los Angeles voltooide.

Functies

Naast zijn rol als afdelingshoofd en voorzitter van het Centrum voor Oncologie was Peter Mulders bestuurslid Urological Research Foundation en de European Association of Urology (EAU), en voorzitter van de Research Foundation van de EAU. Hij is de huidige voorzitter van de NVU (Nederalandse Vereniging voor Urologie) Daarnaast is hij studiecoördinator van verschillende (inter)nationale klinische trials in urologische kankers en zit hij in de redacties van diverse nationale en internationale urologie tijdschriften. Hij is editor van de journal Kidney Cancer Hij heeft meer dan 200 peer-reviewed artikelen gepubliceerd.. In maart 2004 ontving hij de Crystal Matula Award van de EAU en in 2016 de P.H.M. de Mulder award op het 11e Europese Kidney Cancer International Cancer Symposium.

Peter Mulders ontving het eredoctoraat op 7 juni jl.

Bron: Radboudumc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen