Mijlpaal voor Zigzag, verpleegkundige en gespecialiseerde kindzorg

0
1039

Woensdag vierde verpleegkundig kinderdagverblijf Zigzag haar 15-jarig jubileum. Een mijlpaal om even bij stil te staan met relaties, ouders én kinderen. Zigzag vangt op de drie locaties, in Amsterdam Zuid en West en in Hoorn, kinderen van 0 – 4 jaar op, die door een aandoening of chronische ziekte verpleegkundige zorg nodig hebben en niet naar de gewone kinderopvang kunnen.

 

Oprichters Petra de Jong (l) en Ingrid Keemink (r) zijn trots op de functie die de verpleegkundige en gespecialiseerde kindzorg van Zigzag in de regio vervult: “Het is zo mooi om te zien dat wij verschil kunnen maken. Op onze dagopvang kunnen kwetsbare, zorgintensieve kindjes gewoon kind zijn en krijgen zij de kans te groeien en te bloeien ondanks hun beperking.” Meer informatie over deze bijzondere vorm van kindzorg is te vinden op www.zigzagzorg.nl.

Leven met levend verlies


Een zorgintensief kind zet het leven van ouders en het gezin op zijn kop. Leontien Sauerwein is moeder van een dochter die haar eerste levensjaren veel naar de dagopvang ging. “Zigzag heeft ons een zachte landing in een hele harde nieuwe werkelijkheid geboden”, zegt de verliesbegeleider en ervaringsdeskundige daarover in de verhalenbundel ‘Leven met levend verlies’, die ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Zigzag is uitgebracht. Geïnteresseerden kunnen het boekje aanvragen via e-mail: info@zigzagzorg.nl.

Over Zigzag

Zigzag biedt als zorgaanbieder in de jeugdzorg in de regio’s Amsterdam-Amstelland, Zaanstad en West-Friesland maatwerkadvies, indicatiestelling, opvang en begeleiding van kinderen die door een aandoening niet van reguliere opvang of onderwijs gebruik kunnen maken. Van verpleegkundig kinderdagverblijf is Zigzag uitgegroeid tot een volwaardige partner in de wereld van de jeugdzorgverlening. Vanuit de ervaring van dagopvang voor de kwetsbare allerkleinsten is een aanvullend zorgaanbod ontwikkeld, met thuisbegeleiding, vroegbehandeling bij ontwikkelingsachterstand en – vanaf najaar 2018 – buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren met een beperking, via Zorg voor Friends bij sportcomplex Only Friends in Amsterdam Noord.

Bron: Zigzag