Mijlpaal voor Zigzag, verpleegkundige en gespecialiseerde kindzorg

Woensdag vierde verpleegkundig kinderdagverblijf Zigzag haar 15-jarig jubileum. Een mijlpaal om even bij stil te staan met relaties, ouders én kinderen. Zigzag vangt op de drie locaties, in Amsterdam Zuid en West en in Hoorn, kinderen van 0 – 4 jaar op, die door een aandoening of chronische ziekte verpleegkundige zorg nodig hebben en niet naar de gewone kinderopvang kunnen.

 

Oprichters Petra de Jong (l) en Ingrid Keemink (r) zijn trots op de functie die de verpleegkundige en gespecialiseerde kindzorg van Zigzag in de regio vervult: “Het is zo mooi om te zien dat wij verschil kunnen maken. Op onze dagopvang kunnen kwetsbare, zorgintensieve kindjes gewoon kind zijn en krijgen zij de kans te groeien en te bloeien ondanks hun beperking.” Meer informatie over deze bijzondere vorm van kindzorg is te vinden op www.zigzagzorg.nl.

Leven met levend verlies


Een zorgintensief kind zet het leven van ouders en het gezin op zijn kop. Leontien Sauerwein is moeder van een dochter die haar eerste levensjaren veel naar de dagopvang ging. “Zigzag heeft ons een zachte landing in een hele harde nieuwe werkelijkheid geboden”, zegt de verliesbegeleider en ervaringsdeskundige daarover in de verhalenbundel ‘Leven met levend verlies’, die ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Zigzag is uitgebracht. Geïnteresseerden kunnen het boekje aanvragen via e-mail: [email protected].

Over Zigzag

Zigzag biedt als zorgaanbieder in de jeugdzorg in de regio’s Amsterdam-Amstelland, Zaanstad en West-Friesland maatwerkadvies, indicatiestelling, opvang en begeleiding van kinderen die door een aandoening niet van reguliere opvang of onderwijs gebruik kunnen maken. Van verpleegkundig kinderdagverblijf is Zigzag uitgegroeid tot een volwaardige partner in de wereld van de jeugdzorgverlening. Vanuit de ervaring van dagopvang voor de kwetsbare allerkleinsten is een aanvullend zorgaanbod ontwikkeld, met thuisbegeleiding, vroegbehandeling bij ontwikkelingsachterstand en – vanaf najaar 2018 – buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren met een beperking, via Zorg voor Friends bij sportcomplex Only Friends in Amsterdam Noord.

Bron: Zigzag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen