Reumapatiënt krijgt betere voorlichting d.m.v. animatievideo’s

0
1937

Het Amsterdamse Reade heeft de eerste 6 animatievideo’s uitgebracht die de keuze in vorm van voorlichting aan reumapatiënten verbreed.  Animatievideo’s zijn bewezen effectief binnen patiëntenvoorlichting vooral vanwege de bewegende beelden in combinatie met eenvoudig gesproken en geschreven tekst.

Animatievideo’s

“Patiëntenvoorlichting is essentieel voor goede arts-patiëntcommunicatie. De reumatoloog heeft in een consult maar kort de tijd om de vele vragen van een patiënt te beantwoorden. Iemand die beter is voorgelicht stelt zich actiever op. De patiënt is op deze wijze meer betrokken bij zijn behandeling, waardoor inzicht en therapietrouw zullen toenemen. Dit alles resulteert in een hogere patiënttevredenheid”, aldus Edith van der Meer, manager bedrijfsvoering reumatologie.

De animatievideo’s richten zich op onder meer het gebruik van medicijnen bij reumatoïde Artritis, gewrichtsreuma, gewrichtsontsteking en reumarevalidatie. Reade heeft de intentie om op termijn al haar voorlichtingsmateriaal aan te vullen door animatie- of beeldvideo’s. De eerste video’s over reumatoïde Artritis zijn hier te vinden.

Bron: Reade