Reumapatiënt krijgt betere voorlichting d.m.v. animatievideo’s

Het Amsterdamse Reade heeft de eerste 6 animatievideo’s uitgebracht die de keuze in vorm van voorlichting aan reumapatiënten verbreed.  Animatievideo’s zijn bewezen effectief binnen patiëntenvoorlichting vooral vanwege de bewegende beelden in combinatie met eenvoudig gesproken en geschreven tekst.

Animatievideo’s

“Patiëntenvoorlichting is essentieel voor goede arts-patiëntcommunicatie. De reumatoloog heeft in een consult maar kort de tijd om de vele vragen van een patiënt te beantwoorden. Iemand die beter is voorgelicht stelt zich actiever op. De patiënt is op deze wijze meer betrokken bij zijn behandeling, waardoor inzicht en therapietrouw zullen toenemen. Dit alles resulteert in een hogere patiënttevredenheid”, aldus Edith van der Meer, manager bedrijfsvoering reumatologie.

De animatievideo’s richten zich op onder meer het gebruik van medicijnen bij reumatoïde Artritis, gewrichtsreuma, gewrichtsontsteking en reumarevalidatie. Reade heeft de intentie om op termijn al haar voorlichtingsmateriaal aan te vullen door animatie- of beeldvideo’s. De eerste video’s over reumatoïde Artritis zijn hier te vinden.

Bron: Reade

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen