Kleurrijke Bas Kosters campagne verwelkomt bezoekers Wereld Aids Conferentie #aids2018

Array

Van 23 – 27 juli vindt de Wereld Aids Conferentie plaats in Amsterdam. Er worden 15 duizend deelnemers van over de hele wereld verwacht. Bezoekers worden in de week vooraf en tijdens het congres met een postercampagne welkom geheten door de Nederlandse hiv-gemeenschap. De campagne van Stichting hello gorgeous en de Hiv Vereniging kwam tot stand in een unieke samenwerking met modeontwerper Bas Kosters.

De postercampagne laat mensen met hiv zien in het publieke domein: van Schiphol, Amsterdam CS tot aan de RAI. Op de posters is een diverse afspiegeling van de Nederlandse hiv-community te zien. Pieter Brokx, directeur van de Hiv Vereniging, is erg trots op het resultaat. “De hiv-gemeenschap in Nederland is ontzettend divers en bestaat naast mensen met hiv ook uit mensen die ons een warm hart toedragen. Die diversiteit is goed te zien op de posters.”

Campagne-mascotte Drippy

Mascotte van de campagne is Drippy, een bloeddruppel, ontworpen in de onmiskenbare Bas Kosters stijl. Leo Schenk (hello gorgeous): “Drippy snakt naar knuffels na jarenlang getraumatiseerd te zijn door de angst voor bloed door aids. Dankzij de effectieve hiv-medicijnen die het virus onderdrukken, kunnen mensen met hiv die succesvol worden behandeld het virus niet overdragen. Drippy durft zich hierdoor eindelijk in volle glorie te laten zien.”

De campagne is vanaf 16 juli te zien in Amsterdam

Onder de naam Positively Dutch zullen hello gorgeous, atlas2018 en de Hiv Vereniging in een zogenaamde ‘Networking Zone’ ruimte bieden aan de Nederlandse hiv-community om zich te presenteren in de gratis toegankelijke Global Village tijdens de Wereld Aids Conferentie in de RAI.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen