Minister Bruno Bruins van VWS op werkbezoek in Het Oogziekenhuis Rotterdam.

0
959

Vandaag bracht minister Bruno Bruins van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een werkbezoek aan Het Oogziekenhuis Rotterdam. De minister ging langs bij meerdere afdelingen waar hooggespecialiseerde zorg wordt geleverd en onderzoek wordt gedaan. Hij was onder de indruk van de toonaangevende positie die Het Oogziekenhuis binnen de oogheelkunde vervult.

Beeld krijgen van zorg in Het Oogziekenhuis Rotterdam

De minister wilde met het bezoek een beeld krijgen van de zorg die Het Oogziekenhuis Rotterdam biedt. Het ziekenhuis heeft namelijk een bijzondere positie op oogheelkundig gebied. Patiënten vanuit heel Nederland en zelfs vanuit andere landen komen naar Het Oogziekenhuis voor hooggespecialiseerde oogheelkundige zorg voor een breed scala aan oogaandoeningen. De unieke combinatie van specialisatie en enorme aantallen patiënten bieden veel mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek ter verbetering van de zorg in Nederland en internationaal. Daarnaast is het ziekenhuis de grootste opleider voor oogartsen in Nederland.

Verschillende oogartsen informeerden de minister over innovatieve ontwikkelingen die momenteel in de oogheelkunde plaatsvinden. Drs. Koorosh Faridpooya, senior netvlieschirurg, vertelde de minister meer over de oogheelkundige operatierobot die Het Oogziekenhuis als eerste in Nederland in gebruik heeft genomen en op toepassingsmogelijkheden en meerwaarde wordt onderzocht. De robot stelt chirurgen in staat om preciezer en veiliger te opereren en aandoeningen te verhelpen waarvoor nu geen adequate behandelingen beschikbaar zijn.

Gentherapie

Dr. Ingeborgh van den Born vertelde over onderzoek binnen Het Oogziekenhuis naar gentherapie bij patiënten met een netvliesprobleembeeld krijgen van de zorg die Het Oogziekenhuis Rotterdam . Ook legde zij uit dat Het Oogziekenhuis alleen in staat is om haar vele mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek uit te nutten met bekostiging van goede basisfaciliteiten hiervoor.

Dr. Dion Paridaens lichtte de derdelijns functie die Het Oogziekenhuis vervult op het gebied van oculoplastische chirurgie (operaties van oogleden), oogkaschirurgie en oogoncologie (oogkanker) toe. Hij vertelde daarnaast over onderzoek naar het gebruik van nanotechnologie bij de behandeling van patiënten met de oogziekte van Graves dat wordt uitgevoerd in samenwerking met internist-endocrinologen en immunologen van het Erasmus MC, als eerste wereldwijd.

Minister Bruno Bruins: “Het Oogziekenhuis stond nog niet op mijn netvlies, maar ik ben zeer onder de indruk van de hooggespecialiseerde zorg en de onderzoeken die worden uitgevoerd.”

Bron: Het Oogziekenhuis Rotterdam

Vorig artikelVerstoord dag- en nachtritme zorgt voor hoger risico op diabetes type 2
Volgend artikelErekruis van de Huisorde van Oranje voor de heer Beeftink
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.