Gratis testen op hiv deze zomer

Array

Soa Aids Nederland biedt, in samenwerking met GGD Amsterdam en Aids Healthcare Foundation Europe, gratis hiv-testen aan van 14 tot 28 juli 2018 in Amsterdam. Je kunt je laten testen in die periode op diverse locaties in Amsterdam, waaronder het AMC, op het Kwaku Summer Festival en bij zes huisartsenposten.

Kwaku Summer Festival

Het Kwaku Summer Festival, het populaire festival in Amsterdam Zuidoost, begint op 14 juli en dat is ook de start van de hiv-testweek. Op zaterdag 14, zondag 15 en zondag 22 juli staat Soa Aids Nederland met de Aids Healthcare Foundation Europe op het festival met een bus, waar mensen zich gratis kunnen laten testen op hiv. Gratis, vertrouwelijk en direct de uitslag.

Niet naar Kwaku? Je kunt ook terecht bij 6 huisartsen in Zuidoost en bij het AMC. Check soaaids.nl/testweek voor de exacte locaties. Tot 28 juli kan je er terecht. Na die datum kunnen mensen voor een gratis test nog steeds terecht bij de GGD.

Voorkom verspreiding hiv-infecties

Jaarlijks krijgen honderdduizenden Nederlanders een soa en komen er ruim 800 nieuwe hiv-infecties bij. In Nederland werkt Soa Aids Nederland aan een vermindering van hiv en andere soa’s. Het is belangrijk dat je weet of je hiv hebt, want met een snelle behandeling wordt je gezondheid niet aangetast en kan je hiv ook niet overdragen.

Bron: Soa Aids Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen