Carenzorgt wil grootste PGO van Nederland worden

Carenzorgt wil grootste persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van Nederland worden. 225.000 mantelzorgers, zorgverleners en zorggebruikers gebruiken de webapp

Carenzorgt zet de komende jaren in om de grootste en meest gebruiksvriendelijke persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van Nederland te worden. De gratis webapp is een veilig zorgcommunicatienetwerk dat door 225.000 mantelzorgers, zorggebruikers en zorgverleners reeds wordt gebruikt, waaronder 425 zorginstellingen. Binnen enkele jaren moet iedere Nederlander zijn medische gegevens in eigen beheer kunnen hebben door het gebruik van een PGO. Carenzorgt is gratis voor gebruikers, geeft inzicht in de eigen zorggegevens en stroomlijnt de communicatie tussen alle betrokkenen in het zorgnetwerk.

Digitaal toegang medische gegevens

Met een subsidie van 3 miljoen euro stimuleert het ministerie van VWS de ontwikkeling en het gebruik van persoonlijke gezondheidsomgevingen die voldoen aan het MedMij afsprakenstelsel. Dit zijn standaarden en afspraken waarmee medische informatiesystemen gegevens toegankelijk maken voor PGO’s. Carenzorgt is vanaf het eerste uur betrokken bij deze ontwikkeling. Product owner Peter Leppers: “Wij gaan ervoor zorgen dat iedere Nederlander al zijn zorggegevens via Carenzorgt kan inzien en beheren en dat zij tevens al hun zorg binnen de app kunnen regelen. Zoals bijvoorbeeld afspraken maken met zorgverleners, herhaalrecepten aanvragen en toestemming geven voor het delen van je zorggegevens met een bepaalde zorgverlener.”

Medicatiegegevens proef

Carenzorgt doet op dit moment een proef in samenwerking met MedMij om real time medicatiegegevens vanuit het Landelijk Schakelpunt (LSP) van de vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) beschikbaar te stellen in de webapp. Deze nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat zorggebruiker straks in de online omgeving van Carenzorgt hun eigen medicatiegegevens kunnen opvragen en inzien. Ook kunnen zij zorgverleners toestemming geven relevante zorggegevens in te zien. Sinds de oprichting van MedMij is Carenzorgt betrokken bij de ontwikkeling van het afsprakenstelsel.

Carenzorgt app store

Het team van ontwikkelaars van Carenzorgt werkt iedere dag aan het mogelijk maken van de uitwisseling van meer zorggegevens. De nieuwste functionaliteit is dat gebruikers via de Carenzorgt app store nu ook hun eigen zelfmeetgegevens toe kunnen voegen. Gezondheidsapps zoals Fitbit en Applewatch kunnen gemakkelijk gekoppeld worden aan Carenzorgt. Ook kunnen gegevens van persoonlijke alarmsystemen of behandelapps van de fysiotherapeut of diabetesverpleegkundige uitgewisseld worden.

Over Nedap N.V.

Carenzorgt is een initiatief van Nedap, fabrikant van technologische oplossingen voor relevante vraagstukken. Voldoende voedsel voor een groeiende bevolking, schoon drinkwater over de hele wereld en beveiliging zijn een paar voorbeelden van onderwerpen waar Nedap zich mee bezighoudt. Nedap healthcare is ICT marktleider voor de langdurige zorg en ondersteunt het zorgproces voor de ouderenzorg , gehandicaptenzorg en GGZ. Dagelijks werken meer dan 160.000 zorgprofessionals met Nedap.

Bron: Nedap

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen