Kim Smit nieuw lid Raad van Bestuur LUMC

Met ingang van 1 september 2018 treedt Kim Smit toe tot de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met als portefeuille Financiën & Bedrijfsvoering. Smit is de opvolger van Willem te Beest, die van april tot september 2018 interim-lid Raad van Bestuur LUMC was. De Ondernemingsraad en de Cliëntenraad hebben positief geadviseerd over de benoeming.

Smit was voorheen Chief Financial Officer bij Al Karaana Petrochemicals. Na haar studie aan de Institut d’études politiques de Paris heeft Smit diverse financiële functies uitgeoefend bij Shell zowel in Nederland als in het buitenland. Zo was ze General Manager Finance operations in Kuala Lumpur en Vice president Finance Contracting & Procurement in Den Haag.
Dr. C.A. Linse, voorzitter van de Raad van Toezicht van het LUMC: “Kim Smit versterkt het bestuur van het LUMC. Haar brede financiële kennis en bestuurlijke ervaring dragen bij aan de verdere totstandkoming van de ambities op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Smit heeft haar sporen verdiend op het gebied van financieel management en IT.”
Ook Willy Spaan, voorzitter van de Raad van Bestuur, is blij dat er met Smit een goed bestuurder toe treedt, met ruime financiële ervaring. Spaan: “Smit brengt een scala aan ervaring met zich mee. Een mooie aanvulling op ons bestuur. We kijken er naar uit om met haar samen te werken.”
Smit herkent zich in de waarden die het LUMC nastreeft: “Vanuit persoonlijke, oprechte aandacht en de wil om te blijven leren van ervaringen, zie ik ernaar uit om samen zorg, onderwijs en wetenschap verder te verbeteren.”
Bron: LUMC
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen